Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul dur al lui Guardiola în cazul războiului din Ucraina: "Țările sunt distruse pentru că o persoană a decis așa"

Andrei Nicolae

Actualizat 09/03/2022 la 19:01 GMT+2

Pep Guardiola, managerul echipei Manchester City, a vorbit în termeni duri despre războiul dintre Rusia și Ucraina, care ține întreaga lume în tensiune.

Pep Guardiola

Credit imagine: AFP

Cu puțin timp înaintea returului Manchester City – Sporting Lisabona, din optimile de finală ale Ligii Campioniolor, manșa retur, antrenorul catalan l-a atacat direct pe liderul rus Vladimir Putin:
"Drama este că țările continuă să fie distruse pentru că o singură persoană decide că oamenii nevinovați trebuie anihilați și lumea este în impas. Lumea tace. Nu oamenii care stau în picioare, ci guvernele lumii întregi care ar trebui să ia o decizie sau să spună că nu poate fi așa... ".
Managerul catalan îl are ca elev la Manchester City pe jucătorul ucrainean Zinchenko, care suferă teribil în aceste zile, pentru tot ce se întâmplă în țara lui.

Pep Guardiola: "Unde este NATO? Unde sunt Statele Unite? Unde este Uniunea Europeană? "

"Tot ce s-a întâmplat este eșecul politicii, eșecul economiei, eșecul tuturor. Când se întâmplă acest lucru, cantitatea de ură se generează în generațiile viitoare... Pentru a remedia asta, poate avem nevoie de un secol. Poporul ucrainean nu va uita niciodată ce pătimește în această perioadă. A fi acasă, a merge la școală, a mânca, a lua masa... Și că prin decizia unui om țara este distrusă", a continuat Pep Guardiola, potrivit Marca.
Discursul dur al catalanului a continuat: "Imaginați-vă asta în țările noastre. Un bărbat vine și decide să ne atace, ne ucide familia și prietenii. Pierzi totul și trebuie să pleci în exil în altă țară, din cauza unui bărbat. Acest lucru nu a fost cauzat de tine, de mine sau de oricine altcineva. Unde este NATO? Unde sunt Statele Unite? Unde este Uniunea Europeană? Să încercăm să evităm acest lucru, acum e prea târziu. Este eșecul absolut al ființelor umane, eșecul instituțiilor politice... Politicienii sunt acolo doar ca să putem trăi puțin mai bine. În final, noi suntem cei care muncim și plătim impozitele întregii lumi. Politicienii nu trebuie decât să își facă griji ca aceste lucruri să nu se întâmple".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo