Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mohamed Salah l-a învins pe Kevin de Bruyne. Premiile PFA la finalul sezonului în Anglia

Andrei Nicolae

Publicat 09/06/2022 la 23:01 GMT+3

Mo Salah a câștigat al doilea său premiu PFA – Jucătorul Anului în Anglia, după un sezon în care Liverpool a câștigat Cupa Angliei și Cupa Ligii, dar a ratat trofeele în Premier League și Liga Campionilor. Phil Foden de la Manchester City a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr jucător.

Mo Salah, gol extrem de norocos contra lui Tottenham

PFA (Asociația Fotbaliștilor Profesionișiti din Anglia) a anunțat superlativele din fotbalul englez la finalul sezonului 2021/22. Mo Salah a câștigat premiul Jucătorul Anului PFA, după un sezon în care a cucerit două trofee cu Liverpool, nu însă pe cele pe care și le-ar fi dorit cel mai mult, Premier League și Liga Campionilor. Egipteanul a terminat în fruntea ierarhiei golgheterilor, la egalitate cu Son de la Tottenham și și-a adăugat în palmares două trofee, Cupa Angliei și Cupa Ligii.
Salah și-a egalat recordul de anul trecut, când a marcat de 31 de goluri în toate competițiile, în 51 de apariții pentru Liverpool.
Egipteanul în vârstă de 29 de ani se află în prezent într-o situație incertă la Liverpool. El mai are contract încă un an pe Anfield și pare tentat să părăsească clubul la finalul sezonului următor, din postura de jucător liber. Barcelona, dar și alte cluburi sunt deja gata să îl transfere.

Mo Salah: "Sunt foarte fericit și foarte mândru de asta"

Salah a câștigat premiul pentru a doua oară și a declarat: "Mulțumesc foarte mult, este întotdeauna plăcut să câștigi un trofeu. Sunt foarte fericit și foarte mândru de asta. Este un premiu important, pentru că este votat de jucători. Bineînțeles că aș fi vrut să câștig Premier League înainte de orice și Liga Campionilor. Premiul individual arată că obții ceea ce ai lucrat. Echipa este pe primul loc, dar câștigând acest premiu votat de jucători arată că ai evoluat foarte bine."
Atacantul încearcă să-și îmbunătățească jocul pe măsură ce a căpătat și mai multă experiență:
"Când ești tânăr, te ia valul, dar cu cât capeți mai multă experiență, ești mai stabil. Te descurci mai bine cu presiunea. Știi ce vrei de la fotbal. Ești mai conștient de joc, așa că încerci să-i faci pe cei de lângă tine mai buni și pe tine mai bun."
Jurgen Klopp, managerul echipei Liverpool, a declarat: "Este un trofeu votat de jucători, este unul de care ar trebui să fii interesat. În cazul lui Mo, sunt cifrele, a realizat cele mai multe goluri și pase decisive. Într-un sezon cu toate suișurile și coborâșurile, el este un câștigător meritat."
Phil Foden a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător. Cu această ocazie s-a anunțat și echipa ideală, în care au fost incluși nouă fotbaliști de la Manchester City și Liverpool. "Intrușii" s-au numit Antonio Rudiger (Chelsea) și Cristiano Ronaldo (Manchester United).
Echipa ideală arată astfel:
Alisson (Liverpool; Trent Alexander-Arnold (Liverpool) , Virgil van Dijk (Liverpool), Antonio Rudiger (Chelsea), Joao Cancelo (Manchester City); Kevin De Bruyne (Manchester City), Thiago Alcantara (Liverpool), Bernardo Silva (Manchester City); Sadio Mane (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mohamed Salah (Liverpool).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo