Mark Clattenburg s-a retras din Premier League în februarie 2017, ajungând în Arabia Saudită, acolo unde a devenit șeful arbitrilor din acea țară. Acesta a ajuns să arbitreze și în China, iar acum este specialist în faze de arbitraj la o televiziune care transmite meciurile din Premier League.

Mark Clattenburg: "Am aruncat cu o gheată după Mourinho"

Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47
Fostul arbitru care a fost la centru la finala Champions League din 2016, dar și la finala Campionatului European din același an a vorbit despre una dintre experiențele sale de arbitru în Premier League care l-au făcut să se gândească serios să renunțe.
În ianuarie 2017, după o remiză între Manchester United și Stoke, Mark Clattenburg a primit o vizită din partea antrenorului de atunci al "diavolilor roșii", Jose Mourinho, la vestiare. Antrenorul portughez era foarte nemulțumit de arbitrul englez, reproșând că nu a acordat penalty pentru echipa sa, atunci când un fundaș de la Stoke ar fi atins mingea cu mâna în propriul careu.
Clattenburg povestește în autobiografia sa că Mourinho a ajuns în vestiar în momentul în care acesta se descălța și era convins că are dreptate. Chiar dacă a încercat să îi explice că a luat decizia corect, portughezul nu a vrut să asculte și a continuat să strige și să îi reproșeze faza respectivă. Sătul de strigătele lui Jose Mourinho, acesta a luat o gheată în mână și a aruncat-o într-un perete lângă antrenorul portughez, strigând la acesta să iasă din încăpere.
"Mourinho înțepenise. Mi-am pierdut firea cu el. Nu îmi mai păsa. Nu știa ce să mai zică. Eram sătul de toate jocurile astea pe care încerca să le facă. Am revăzut seara faza și am văzut că am dreptate, mingea îl lovise în piept. De ce încerca Mourinho să facă jocurile astea cu mine? M-am dus la culcare în noaptea aia cu gândul că mi-a ajuns. Nu mai are rost să mă deranjeze idioți ca el de acum încolo", a spus Mark Clattenburg în cartea sa.
Premier League continuă în acest weekend la Eurosport.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47