Newcastle intenționează să domine fotbalul englez și cel european în viitor. Resursele finanaciare ale "coțofenelor" au devenit nelimitate după preluarea clubului de familia regală din Arabia Saudită, dar nimic nu se poate face peste noapte.
Primul obiectiv al lui Newcastle este salvarea de la retrogradare în acest sezon, iar pentru asta noii șefi l-au demis pe Steve Bruce și vor să aducă un manager mai bine cotat. Paulo Fonseca e principalul favorit, pentru că e singurul dintre cei doriți care este liber de contract momentan. Totuși, oficialii clubului sunt dispuși să mai aștepte, în speranța că vor primi un răspuns favorabil de la un antrenor și mai consacrat.
Pentru perioada de mercato din iarnă se preconizează transferuri de răsunet pe St. James Park, mai mulți jucători cu nume fiind pe lista grupării din Premier League.
Premier League
Omul care a "pus umărul" la "divorțul" Ronaldo-United i-a găsit echipă lui CR7: "Etapa 2"
23/11/2022 LA 08:12
Totuși, aducerea unor fotbaliști de mare valoare va fi menită să întărească echipa pe termen scurt, pentru îndeplinirea oboectivelor imediate, planurile pe termen lung ale noilor conducători fiind bazate pe o altă strategie. Mai exact, aceștia vor să pună bazele unei structuri puternice, care să transforme treptat clubul înttr-o forță, fără a se cheltuie sume uriașe dintr-o dată.
Citește și:
UN CLUB DE TRADIȚIE DIN AMERICA DE SUD VREA SĂ CUCEREASCĂ EUROPA! DETALIILE UNUI PROIECT GRANDIOS
FOTBALISTUL DORIT DE PEREZ LA REAL MADRID A SPUS 'NU'! ÎȘI VA PRELUNGI CONTRACTUL CU VILLARREAL ÎN PERIOADA URMĂTOARE

Newcastle, vrea să "fure" întreg modelul Ajax

Pentru asta, noii șefi de la Newcastle vor să aducă profesioniști de primă mână în cadrul clubului, iar primul vizat ar fi Marc Overmars, directorul sportiv al lui Ajax. Conform The Mirror, fostul mare fotbalist este dorit și pentru că ar putea facilita transferurile mai multor fotbaliști de mare perspectivă ai "lăncierilor".
Sursa citată notează că Jurrien Timber (fundaș central - 20 de ani), Edson Alvarez (mijlocaș defensiv - 23 de ani), Ryan Gravenberch (mijlocaș central - 19 ani) și Antony Matheus dos Santos (atacant lateral - 21 de ani) sunt doriți la pachet cu Overmars la Newcastle.
Așadar, Newcastle nu dorește să copieze modelel PSG sau Manchester City, care de când au fost preluate de actualii proprietari au investit sume enorme în fiecare fereastră de transferuri pentru a întări echipele, ci vrea să copieze unul dintre cele mai de succes modele din fotbalul european, Ajax fiind renumită pentru creșterea de fotbaliști care devin staruri ulterior. Englezii intenționează să preia acest model chiar cu oameni din interiorul clubului olandez, dar rămâne de văzut dacă va reuși.
Dacă Overmars ar putea fi atras de un proiect în Premier League, campionat unde a jucat 3 ani la Arsenal, e greu de crezut că Ajax își va vinde deodată 4 dintre cei mai buni fotbaliști pe care îi are în curte.
Ajax este una dintre cele mai în formă echipe din Europa în acest moment, fiind lider în campionatul Olandei, unde a primit doar 2 goluri în 9 partide, și conducând detașat și grupa de Champions League din care face parte, având maxim de puncte după 3 etape, cu un golaveraj incredibil (11-1).
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Premier League
Graham Potter, sub presiune la Chelsea! Recordul nedorit doborât de londonezi
13/11/2022 LA 07:55
Premier League
Chelsea, al 3-lea eșec la rând în Premier League! Londonezii au pierdut la limită la Newcastle
12/11/2022 LA 19:40