Proprietarii saudiți ai echipei Newcastle studiază mai multe piste pentru o transformare amplă a echipei în anii ce vor veni, iar un obiectiv principal pentru acest moment a devenit aducerea unui om în conducere care să-i ghideze în drumul spre topul fotbalului englez și european.
Iar unul dintre oamenii pe care au pus ochii este Marc Overmars, actualul director sportiv de la Ajax, sub comanda căruia "lăncierii" au vândut jucători de peste 600 de milioane de lire sterline în ultimul an și a dezvoltat vedete de top. Prin această mișcare, Newcastle speră că l-ar putea aduce și pe actualul antrenor de la Ajax, Erik ten Hag.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Newcastle, "Portocala mecanică" din Premier League? Marc Overmars, ținta saudiților

În fruntea listei de dorințe a noilor proprietari, care au plătit 300 de milioane de lire sterline pentru a prelua Newcastle, se află un conducător capabil să transforme clubul într-o adevărată forță. Marc Overmars, fost jucător Arsenal, Barcelona și Ajax, se potrivește profilului căutat. El a ajuns la Ajax ca director sportiv în 2012, iar campioana Olandei a redevenit o forță în Europa. Dincolo de atingerea semifinalelor Ligii Campionilor în 2019, clubul olandez a transformat în această perioadă mulți jucători în adevărate stele, vândute pe bani grei.
Noii proprietari ai lui Newcastle au bani de cheltui, dar reconstrucția echipei necesită o gestionare atentă a resurselor. Overmars este un candidat de frunte, iar discuțiile au început între părți, potrivit Daily Mail, care a citat o informație The Mirror.
Se pare că oficialul în vârstă de 48 de ani este interesat și ar putea activa o clauză în contractul său cu Ajax, care durează până în 2024, care îi permite să plece cu un preaviz de trei luni pentru un club european de elită.
Prin această mișcare, Newcastle speră să " împuște doi iepuri" în același timp. Să aducă un conducător cu rezultate remarcabile, dar și pe antrenorul Erik ten Hag, tot de la Ajax. Bineînțeles, transferul unor staruri olandeze ar deveni prioritare.

Pe ce sume a vândut Ajax de când Overmars este oficial la Ajax

Overmars a ajutat să identifice, să dezvolte și să vândă jucucători în valoare de aproximativ 600 de milioane de lire sterline în 9 ani la Amsterdam. Ajax a obținut 65 de milioane de lire sterline pentru De Jong, 68 de milioane de lire sterline pentru De Ligt, 43 de milioane de lire sterline pentru Davidson Sanchez, 40 de milioane de lire sterline pentru Donny van de Beek și 37 de milioane de lire sterline pentru Hakim Ziyech.
Newcastle îl mai are în vizor pe Michael Edwards, directorul sportiv de la Liverpool care urmează să părăsească Anfield la sfârșitul sezonului 2021/22.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47