Rafael Benitez, fostul antrenor al lui Liverpool din perioada 2004-2010, spune că actuala echipă condusă de Jurgen Klopp nu poate fi comparată cu cea pe care a antrenat-o el. În 2005, cu Rafa Benitez pe bancă, Liverpool cucerea trofeul UEFA Champions League la Istanbul, în celebra finală cu AC Milan.
Antrenorul spaniol susține că bugetul are un rol extrem de important atunci când vine vorba de echipa sa, el având la dispoziție 20 de milioane de lire sterline, în timp ce Jurgen Klopp își permite să țină pe banca de rezerve jucători care au costat 40 de milioane:
"Oamenii își aduc aminte echipa mea, dar ei o compară cu un Liverpool care a cheltuit un miliard. A fost un miliard foarte bine cheltuit, e adevărat, dar cu jucători în valoare de 40 de milioane care stau pe bancă.
Premier League
Cristiano Ronaldo vrea să plece de la United! Vrea trofee, iar pe Old Trafford bate vântul de 5 ani!
IERI LA 07:26
Din acest motiv nu poți compara echipa mea de la Liverpool cu cea a lui Klopp, pentru că trebuie să privești contextul. Am avut un buget de 20 de milioane, 20! Ce poate cumpăra Liverpool cu 20 de milioane acum, dacă semnează jucători de 40 de milioane pentru a sta pe bancă?", a declarat Benitez pentru AS.
Citește și:

Rafa Benitez nu regretă perioada petrecută la Everton

Rafa Benitez a început acest sezon pe banca lui Everton, rivala lui Liverpool din oraș, dar aventura sa pe Goodison Park a fost una de scurtă durată. După doar câteva luni, Benitez a fost înlocuit cu Frank Lampard la Everton, echipă care încă nu a scăpat de emoțiile retrogradării.
Spaniolul este de părere că problemele financiare sunt principala cauză pentru care nu a reușit să formeze o echipă competitivă, cheltuind doar 1,7 milioane pe cinci jucători vara trecută. Everton a fost forțată să se descurce cu sume foarte mici din cauza regulilor Fair Play-ului Financiar, după ce a cheltuit sume uriașe în ultimii ani, fără a avea rezultate.
"Am cheltuit doar 1,7 milioane... Chiar și așa, am lucrat cu ce era disponibil, am scos tot ce se putea din echipă, dar am început să avem accidentări și ghinioane", a mai spus Benitez.
Everton mai are două partide de disputat din acest sezon. Echipa antrenată de Frank Lampard se află pe locul 16, cu 36 de puncte. Joi seară, Everton va juca pe teren propriu contra celor de la Crystal Palace, în timp ce în ultima etapă va merge pe Emirates, pentru meciul contra lui Arsenal.
De partea cealaltă, Liverpool va juca în ultima etapă cu Wolverhampton, pe teren propriu. Echipa lui Jurgen Klopp are nevoie de o victorie, dar și de un pas greșit al celor de la Manchester City, care vor primi duminică vizita celor de la Aston Villa.
Ultima etapă din Premier League se vede, în direct, pe Eurosport, duminică, de la ora 18:00.
Premier League
Cristiano Ronaldo a cerut clubului Manchester United să-l lase să plece! Motivul portughezului
02/07/2022 LA 16:14
Premier League
"Liverpool are dreptul de a trece peste structura salarială pentru legenda Mo Salah"
02/07/2022 LA 13:54