Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică

Cristian Mihală

Publicat 18/05/2022 la 12:58 GMT+3

Dan Petrescu rămâne impasibil la criticile celor de la FCSB, care i-au acuzat pe clujeni că au câștigat campionatul cu ajutorul arbitrilor. "Super Dan" a fost ironic la adresa rivalilor, dar a recunoscut meritele lui Marius Șumudică, antrenor care a pregătit CFR-ul în toamnă.

Dan Petrescu și CFR, campionii României

Credit imagine: Eurosport

CFR a câștigat titlul duminică, după victoria contra Craiovei distanțându-se la 4 puncte de FCSB, înainte de meciul direct, ultimul al sezonului.
Penultima rundă din Liga 1 a fost una cu "cântec", în contextul în care FCSB a pierdut victoria cu Voluntari din cauza unui off-side nesemnalizat la reușita egalizatoare a ilfovenilor. Apoi, a doua zi, CFR a marcat din off-side, reușită care a scăpat vigilenței tușierului.
Acuzat de FCSB că a luat titlul cu ajutorul arbitrilor, Dan Petrescu, tehnician care a ajuns la al 5-lea titlu cu CFR, îi ironizează pe rivali, care se zbat de ani buni în mediocritate.
"CFR are 95 de puncte, FCSB are 84. Ce să mai vorbim, ce rost mai are?! Ar fi un semn de întrebare, poate conducătorii de acolo, cineva greșește, dacă ei nu câștigă niciun titlu și rămân pe loc. Înseamnă că o duc bine pe locul doi. S-o țină tot așa!", a spus Dan Petrescu într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Petrescu recunoaște meritele lui Șumudică la CFR

Dacă în privința celor de la FCSB Dan Petrescu a fost neiertător, când a venit vorba de Marius Șumudică, antrenor care a antrenat echipa campioană în toamnă, înainte de a fi demis deși câștigase pe linie în Liga 1, discursul s-a schimbat.
Petrescu și Șumi au avut mai multe dueluri verbale de la distanță, de când fostul mare fundaș dreapta a revenit la CFR, însă acum, la ora bilanțului, meritul fostului tehnician din Gruia nu poate fi negat. Întrebat dacă și Șumudică merită o medalie de campion, "Bursucul" a spus că fără acesta clubul clujean nu ar mai fi avut siguranța unui nou titlu.
"Asta nu pe mine trebuie să mă întrebați. El a fost antrenor 6 meciuri. Dacă cineva din club consideră că merită să-i dea, eu n-aș fi împotrivă, ba din contră. N-am ce să-i reproșez. Cu toate că el a vorbit foarte rău de mine și și-a dat cu părerea, eu nu o să fac asta.
Am găsit o echipă care a câștigat 6 meciuri, ce pot să zic? După aceea a fost un meci la care au fost secunzii mei, cel cu FCSB, câștigat cu 4-1. În rest, când un antrenor câștigă 6 meciuri, ce să-i reproșez? A fost bine, că dacă echipa pierdea trei din acele șase partide, poate nu mai eram campioni. Deci are și el meritul lui, normal", a mai spus Petrescu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo