UPDATE | Watford l-a confirmat oficial pe Roy Hodgson în funcția de manager. El revine pe bancă după câteva luni de pauză. Antrenorul și-a încheiat contractul cu Crystal Palace la finalul sezonului trecut.
Articolul inițial
Premier League
Roy Hodgson, varianta aleasă de Watford! Va reuși tehnicianul să le salveze pe "Viespi"?
27/01/2022 LA 09:08
Watford va deveni prima echipă din Premier League care va avea al treilea manager în acest sezon. Familia Pozzo, cea care deține clubul, l-a demis pe Xisco Munoz, omul care a promovat echipa la finalul sezonului trecut, pe 3 octombrie 2021. Spaniolul a fost destituit într-un moment în care echipa era pe locul 14 în Premier League.
Locul său a fost luat de Claudio Ranieri, dar parcursul slab sub conducerea italianului (7 puncte în 14 partide a luat Watford în mandatul lui) i-a determinat pe șefii clubului să-l demită și pe acesta. Watford este într-o situație dramatică, fiind penultima în Premier League, cu 2 puncte peste Burnley, dar echipa lui Sean Dyche are două meciuri în minus.
În aceste condiții, proprietarii consideră că numai un antrenor cu experiență ar putea realiza imposibilul, și anume salvarea de la retrogradare. Jurnaliștii de la Daily Mail anunță că Roy Hodgson a fost ofertat și a acceptat propunerea, urmând să semneze un contract pe 6 luni.
Citește și:

Roy Hodgson își anunțase retragerea din activitate

Ajuns la 74 de ani, Roy Hodgson își anunțase retragerea din activitate la finalul sezonului trecut, când și-a încheiat contractul cu Crystal Palace, unde a antrenat din toamna lui 2017.
Fost fotbalist modest, Hodgson s-a transformat într-unul dintre cei mai importanți tehnicieni englezi din ultimii 30 de ani. A dus-o pe Inter până în finala Cupei UEFA (1996-1997), a făcut din Fulham o forță în Anglia, ajungând cu aceasta până în finala Europa League (2009-2010), pentru ca apoi să antreneze Liverpool, WBA, naționala Angliei și Crystal Palace.
La acest din urmă club a făcut adevărate minuni. Chiar dacă mulți specialiști anunțau la începutul fiecărui sezon că Palace e candidată certă la retrogradare, Hodgson a organizat defensiv echipa excelent, iar londonezii nu au fost niciodată într-un pericol real de a coborî în Championship.
Deși are o vârstă venerabilă, se pare că Hodgson nu poate sta departe de fotbal și vede oportunitea de a reveni pe bancă precum o ultimă provocare a impresionantei sale cariere. Evident, misiunea va fi extrem de dificilă, dar veteranul tehncian nu are prea multe de pierdut. În schimb, dacă va reuși să o mențină pe Watford în Premier League, va fi un adevărat erou pentru gruparea de pe Vicarage Road.
Premier League
S-a anunţat programul Campionatului Mondial al Cluburilor. Chelsea îşi amână două etape
29/11/2021 LA 12:57
Premier League
Şedinţă de urgenţă la Manchester United! Cât şi de ce mai rezistă Solskjaer?
20/11/2021 LA 18:46