Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Jurgen Klopp vs Steven Gerrard, duelul săptămânii în Premier League

Alex Masgras

Publicat 10/12/2021 la 08:25 GMT+2

În acest weekend, noul antrenor al lui Aston Villa și fostul căpitan al lui Liverpool, Steven Gerrard, își va face revenirea pe Anfield, în Liverpool-Aston Villa, partidă care va avea loc sâmbătă de la ora 17:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Jurgen Klopp și Steven Gerrard

Credit imagine: Eurosport

Momente emoționante vor avea loc sâmbătă pe Anfield, acolo unde se vor întâlni Liverpool și Aston Villa. Steven Gerrard, fostul căpitan al "cormoranilor" și noul antrenor al celor de la Aston Villa, își va întâlni fosta echipă în calitate de antrenor.
De cealaltă parte se află un alt nume iubit de fanii lui Liverpool care, după realizările din ultimii 6 ani, și-a asigurat un loc printre legendele lui Liverpool. Jurgen Klopp este omul care a adus titlul pe Anfield după 30 de ani și Champions League după 14 ani. Tehnicianul german este principalul "vinovat" pentru transformarea lui Liverpool, după câteva sezoane extrem de dificile, iar partida de sâmbătă va avea parte de doi tehnicieni care sunt iubiți de publicul de pe Anfield în egală măsură.
Steven Gerrard, alături de Jurgen Klopp

Steven Gerrard, 17 ani la Liverpool

Steven Gerrard a ajuns la academia lui Liverpool când avea doar 9 ani, iar la vârsta de 17 ani, semna primul său contract profesionist. Acesta a debutat pe 29 noiembrie 1998 într-un meci cu Blackburn Rovers, fiind introdus pe finalul partidei. De atunci, Stevie G a ridicat deasupra capului trofee precum Cupa UEFA, Champions League, FA Cup sau Cupa Ligii Angliei. Fără să câștige Premier League, Gerrard a plecat de la Liverpool în 2015, jucând ultimul său sezon în calitate de fotbalist profesionist la LA Galaxy, în Statele Unite ale Americii.
Steven Gerrard celebrates scoring Liverpool's winner against QPR
În ianuarie 2017, Gerrard a devenit antrenor al academiei lui Liverpool, iar din sezonul 2017/18, acesta a condus echipa de U18 a "cormoranilor". De asemenea, în paralel, acesta a condus și echipa de U19 a lui Liverpool în UEFA Youth League. Pe 1 iunie 2018, acesta își începea prima aventură în calitate de antrenor principal al unei echipe de seniori, atunci când a devenit antrenorul celor de la Rangers. În luna martie a acestui an, Gerrard a adus pe Ibrox titlul cu numărul 55 din istoria clubului și primul titlu în 10 ani, într-un sezon pe care echipa sa l-a dominat de la un capăt la altul, fără să piardă vreo partidă în prima ligă din Scoția.
Pe 11 noiembrie 2022, Aston Villa anunța că Steven Gerrard a semnat cu echipa din Birmingham un contract pe trei ani și jumătate, acesta înlocuindu-l pe Dean Smith. De atunci, Aston Villa a disputat 4 partide, în care a obținut 3 victorii, fiind învinsă doar de campioana Manchester City. În acest moment, Aston Villa se află pe locul 10 după 15 etape, cu 19 puncte.

Jurgen Klopp, omul care a readus-o pe Liverpool în elita fotbalului european

Ultimii ani ai lui Steven Gerrard la Liverpool nu au fost cei mai fericiți. După câteva sezoane pe care orice fan al lui Liverpool vrea să îl uite, dar și cu un sezon în care au sperat la titlu, Jurgen Klopp a sosit pe Anfield pe 8 octombrie 2015. Fostul tehnician al Borussiei Dortmund îl înlocuia pe Brendan Rodgers și începea un adevărat program de reconstrucție.
Jürgen Klopp bejubelt den Sieg gegen den AC Mailand
Cu multă răbdare și trei finale pierdute, Liverpool a redevenit una dintre cele mai importante echipe, atât în Premier League, cât și în Europa. Au avut campanii de transferuri inteligente, în care au știut ce să facă cu banii primiți pe Coutinho (lucru care nu s-a întâmplat cu câteva sezoane înainte, după plecarea lui Suarez la Barcelona), plus stilul "heavy metal" implementat de Klopp, iar Liverpool a câștigat Champions League în 2019, la un an de la finala pierdută la Kiev și la câteva săptămâni de la pierderea titlului în fața lui City la doar un punct, ca apoi să câștige ce fanii așteptau de 30 de ani: Premier League.
Jurgen Klopp se bucură de o popularitate extraordinară în acest moment, el fiind motivul pentru care Liverpool se bate la titlu în fiecare sezon în ultimii ani. Fanii îl adoră, este iubit de jucători, iar partea roșie a orașului Liverpool se gândește cu teamă la anul 2024, atunci când contractul tehnicianului german expiră.
Cine e mai bun?
Cum va fi primit Steven Gerrard pe Anfield și cum se va descurca în fața echipei lui Jurgen Klopp, aflăm în acest weekend. Liverpool-Aston Villa este sâmbătă de la ora 17:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo