Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League

Alex Masgras

Publicat 21/01/2022 la 07:34 GMT+2

Chelsea și Tottenham se întâlnesc duminică în capul de afiș oferit de etapa cu numărul 23 din Premier League.

Kepa și Lloris

Credit imagine: Eurosport

Duminică va avea loc un nou derby londonez pe Stamford Bridge. Chelsea va primi, din nou, vizita celor de la Tottenham Hotspur, după ce cele două echipe s-au întâlnit recent și în semifinalele Cupei Ligii Angliei. Atunci, echipa lui Thomas Tuchel a obținut victoria în ambele partide, 2-0 pe teren propriu și 1-0 în deplasare.
Acum, Tottenham încearcă să își ia revanșa în Premier League, în condițiile în care Chelsea nu traversează cea mai bună perioadă în campionat. Cu o singură victorie în ultimele șapte etape, Chelsea vine după o înfrângere pe terenul lui Manchester City și o remiză la Brighton.
De partea cealaltă, Tottenham se duce cu moralul ridicat pe Stamford Bridge, după victoria incredibilă de la Leicester. Echipa lui Brendan Rodgers conducea cu 2-1 în minutul 90+4, dar Spurs a plecat cu toate cele trei puncte de pe King Power Stadium, grație reușitelor lui Bergwijn din ultimele două minute.
Cu Mendy plecat la Cupa Africii, Thomas Tuchel se bazează în această perioadă pe Kepa, cel mai scump portar din toate timpurile, în timp ce Antonio Conte va merge pe mâna lui Hugo Lloris, unul dintre veteranii de la Spurs.

Kepa Arrizabalaga vrea să profite de absența lui Mendy

În 2018, Chelsea plătea 72 de milioane de lire sterline celor de la Bilbao pentru Kepa Arrizabalaga. Spaniolul devenea cel mai scump portar din istoria fotbalului, iar londonezii aveau planuri mărețe cu el. Cu toate acestea, Kepa a devenit al doilea portar al lui Chelsea, fiind rezerva lui Edouard Mendy. În această perioadă însă, spaniolul profită din plin de absența senegalezului, care este plecat la Cupa Africii pe Națiuni.
După ce a fost numărul 1 între buturile lui Chelsea în primele două sezoane, Kepa a avut de suferit din 2020, el înregistrând doar 10 partide în Premier League în ultimul sezon și jumătate. În actuala stagiune, portarul lui Chelsea a evoluat de trei ori în campionat. Două dintre cele trei apariții au avut loc în ultimele două partide ale lui Chelsea de campionat, el jucând și în luna septembrie, tot împotriva lui Tottenham, atunci când echipa lui Tuchel s-a impus în tur fără drept de apel, scor 3-0.
Fără gol primit în cele trei partide disputate contra lui Tottenham în acest sezon, Kepa speră să continue această serie, încercând în același timp să demonstreze că este un portar pe care Thomas Tuchel se poate baza în continuare.

Hugo Lloris tocmai și-a prelungit contractul cu Tottenham

Hugo Lloris, căpitanul lui Tottenham, și-a prelungit contractul cu echipa lui Antonio Conte până în 2024. Portarul echipei naționale a Franței a ajuns la Spurs în 2012 de la Lyon și este unul dintre jucătorii reprezentativi ai echipei din istoria recentă a clubului.
Spre deosebire de adversarul său de duminică, Lloris a fost titular pe întreaga durată a sezonului, atât la Tottenham, cât și la echipa națională a Franței, cu care a cucerit și trofeul UEFA Nations League în luna octombrie.
Hugo Lloris
În cele 19 partide ale lui Tottenham din acest sezon de Premier League, Lloris a încasat 22 de goluri, dar poate cel mai important lucru este acela că nu a comis erori care să o coste pe Spurs. Mai mult de atât, în 8 partide din Premier League, francezul a reușit să închidă poarta lui Tottenham, fără să primească vreun gol. După ce a încasat 5 goluri în două partide contra lui Chelsea în acest sezon, Lloris speră să își ia revanșa în meciul de duminică.
Prelungirea contractului cu Tottenham poate fi o motivație în plus pentru Lloris în perspectiva unei prestații cât mai bune în derby-ul de pe Stamford Bridge, dar și pentru a răsplăti încrederea lui Antonio Conte, antrenorul italian dorind cu insistență ca francezul să continue cu Spurs.
Cine este portarul mai bun?
Chelsea-Tottenham este duminică de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo