Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Romelu Lukaku și Mohamed Salah încearcă să își păstreze echipele în lupta la titlul din Premier League

Alex Masgras

Publicat 31/12/2021 la 16:36 GMT+2

Pe 2 ianuarie, Chelsea și Liverpool se vor întâlni pe Stamford Bridge, în încercarea de a nu pierde contactul cu Manchester City, actualul lider din Premier League.

Romelu Lukaku și Mohamed Salah

Credit imagine: Eurosport

Chelsea și Liverpool nu își mai permit pași greșiți, ceea ce înseamnă că victoria este vitală pentru ambele formații în duelul de pe 2 ianuarie de pe Stamford Bridge. Echipa lui Thomas Tuchel primește vizita formației lui Jurgen Klopp, după ce în partida tur de pe Anfield, cele două au terminat la egalitate, scor 1-1.
Cele două echipe care se luptă la titlu cu Manchester City au făcut câțiva pași greșiți în ultima perioadă și riscă să piardă contractul cu echipa lui Pep Guardiola, liderul din Premier League. Într-o partidă atât de importantă, cei doi antrenori germani își pun mari speranțe în oamenii din atac. Romelu Lukaku a revenit cu gol în partida cu Aston Villa, după ce a fost infectat cu covid, în timp ce Mohamed Salah, marcatorul a 15 goluri pentru Liverpool în acest sezon, va încerca să își ia revanșa după lovitura de la 11 metri din înfrângerea de pe terenul lui Leicester.

Romelu Lukaku își caută forma, după accidentare și infectarea cu Covid-19

În această vară, Romelu Lukaku a revenit pe Stamford Bridge, după ce ultimele două sezoane le-a petrecut la Milano, în tricoul lui Inter. Atacantul belgian a jucat doar 13 partide în acest sezon de Premier League, marcând doar 5 goluri.
Lukaku s-a accidentat la sfârșitul lunii octombrie la gleznă și a lipsit aproape o lună de pe teren. După ce s-a refăcut, belgianul nu și-a găsit ritmul, acesta prinzând puține minute în partidele pe care le-a jucat. În partida din Champions League, de pe terenul lui Zenit, belgianul a prins 74 de minute și a marcat un gol. O săptămână mai târziu, acesta s-a infectat cu Covid și a ratat alte trei partide.
Romelu Lukaku
Revenirea lui Lukaku pe teren a avut loc în meciul contra celor de la Aston Villa, partidă câștigată de londonezi cu 3-1. Tuchel l-a introdus pe atacantul belgian la pauză, la scorul de 1-1 și a reușit să înscrie la doar 10 minute de la introducerea pe teren, după care a scos și o lovitură de la 11 metri, în prelungirile partidei.
picture

Lukaku a adus-o pe Chelsea în avantaj pe Villa Park! Belgianul, letal în preajma porții adverse

Lukaku a declarat la finalul partidei cu Aston Villa că vrea să revină cât mai repede în primul 11 al lui Chelsea, lucru care s-a și întâmplat. Thomas Tuchel l-a introdus pe belgian încă din primul minut al partidei cu Brighton, iar acesta a deschis scorul, în minutul 28. Din nefericire pentru londonezi, Welbeck a egalat în minutul 90+1 pentru oaspeți, iar Chelsea a făcut un nou pas greșit, făcând ca partida cu Liverpool de pe 2 ianuarie să fie și mai importantă, după ce Manchester City a câștigat pe terenul lui Brentford.
picture

Chelsea 1-0 Brighton. Lukaku a înscris cu capul după un corner executat perfect de Mount

Salah, ultima reprezentație înainte de Cupa Africii

Meciul cu Chelsea de pe 2 ianuarie reprezintă și ultima partidă a lui Mo Salah, care a marcat 15 goluri în acest sezon pentru "cormorani", înainte de Cupa Africii pe Națiuni. Cu toate acestea, Liverpool va merge la Londra după o înfrângere suferită pe terenul lui Leicester. În prima repriză, la scorul de 0-0, Schmeichel i-a apărat lovitura de la 11 metri lui Mohamed Salah, care nu a reușit să înscrie nici din respingerea portarului danez, trimițând mingea în bara transversală.
picture

Salah nu l-a putut învinge pe Schmeichel! Cum a ratat de două ori în doar câteva secunde

În acest moment, Mo Salah este cel mai bun marcator din Premier League, cu 15 reușite în 19 partide. Cu toate acestea, el nu a mai marcat de la meciul cu Newcastle, de pe 16 decembrie, atunci când Liverpool a câștigat pe teren propriu, scor 3-1.
Mohamed Salah
De atunci, Liverpool a mai disputat două partide în Premier League, fără ca egipteanul să marcheze. Pură coincidență sau o realitate îngrijorătoare pentru echipa lui Klopp, Liverpool a terminat la egalitate pe terenul lui Tottenham, scor 2-2 și a pierdut pe terenul lui Leicester, scor 0-1.
După partida cu Chelsea, Salah va pleca alături de echipa națională a Egiptului în Camerun, la Cupa Africii pe Națiuni. Meciul de pe Stamford Bridge reprezintă o șansă foarte bună pentru egiptean să se despartă de fanii "cormoranilor", pentru aproximativ o lună, cu gol contra fostei sale echipe. În acest sezon de Premier League, egipteanul nu a avut o serie de trei partide în care să nu reușească să marcheze sau să ofere o pasă de gol.
Cine este mai bun?
Chelsea și Liverpool se întâlnesc în a doua zi a anului pentru primul derby din 2022 pentru lupta la titlu din Premier League. Partida de pe Stamford Bridge este duminică, 2 ianuarie, de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo