Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcantara știe de ce Liverpool trece printr-o perioadă de criză! "A fost atât de aproape de a câștiga totul"

Bianca Dumitru

Publicat 24/01/2023 la 08:35 GMT+2

Liverpool nu are în acest sezon un parcurs prea bun, echipa lui Jurgen Klopp fiind pe locul 9 în clasamentul din Premier League după 19 meciuri. Thiago Alcantara a vorbit despre situația formației de pe Anfield, explicând motivele sezonului slab.

Thiago Alcantara gegen Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Liverpool trece printr-o perioadă nefastă. După ce sezonul trecut echipa lui Jurgen Klopp s-a luptat pentru toate trofeele disponibile, atât în plan național, cât și în Europa, în această stagiune "cormoranii" sunt abia pe locul 9 în clasamentul din Premier League, având doar 29 de puncte acumulate după 19 meciuri.
Liverpool are 3 meciuri consecutive fără victorie în campionat, fiind învinsă de Brentford (scor 3-1) și de Brighton (scor 3-0) și remizând cu Chelsea (scor 0-0).
După aceste dueluri, Thiago Alcantara a vorbit despre situația echipei sale. Mijlocașul consideră că eșecul de anul trecut de a obține cele 4 trofee țintite (EFL Cup, FA Cup, titlul în Premier League și trofeul Champions League) atârnă greu în acest sezon, afectându-i pe jucători la nivel mental.
"Nu este vorba doar de aspecte fizice. Este ceva psihologic, pentru că am fost foarte aproape de a câștiga totul și deși eram cu mâna pe trofee, din păcate au dispărut. În vremuri grele, trebuie să fim împreună ca o echipă", a declarat Thiago Alcantara, citat de Marca.
Citește și:

Planul lui Liverpool pentru a salva acest sezon slab

Fotbalistul de 31 de ani a vorbit și despre strategia pe care o vor adopta în perioada următoare cei de la Liverpool pentru a încerca să salveze acest sezon slab, spunând că echipa încearcă să se concentreze doar pe fiecare meci în parte.
"O luăm meci cu meci pentru a câștiga puncte care să ne ajute să fim cât mai sus posibil. Scopul nostru este următoarea partidă. Nu să fim în primele patru sau pe loc de Europa League, ne concentrăm doar pe meciul următor.
Fiecare sezon este un drum lung de parcurs. Suntem încă prezenți în Liga Campionilor și în FA Cup. Nu suntem pe poziția pe care ne-o dorim în Premier League, dar suntem încă acolo și asta este bine", a adăugat mijlocașul spaniol.
Pentru Liverpool urmează duminică, 29 ianuarie, deplasarea la Brighton, într-un meci contând pentru 16-imile FA Cup, iar apoi, pe 4 februarie, duelul din deplasare cu Wolves, din a 22-a etapă a Premier League.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo