Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arteta are 6 ținte clare pentru perioada de mercato din vară! Pe cine a pus ochii antrenorul lui Arsenal

Bianca Dumitru

Publicat 04/05/2023 la 15:06 GMT+3

Arsenal este angrenată în lupta pentru titlu în Premier League, cu 4 etape înainte de finalul sezonului. Oficialii clubului se gândesc și la stagiunea următoare, iar Mikel Arteta are 6 jucători pe lista priorităților pentru perioada de mercato din această vară.

Arsenal manager Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Lupta pentru titlu este foarte intensă în Premier League, Arsenal și Manchester City aflându-se la diferență de doar un punct în fruntea clasamentului, cu 4 etape înainte de final.
Deși sunt concentrați asupra ultimelor meciuri din această stagiune, oficialii londonezilor au început să se gândească și la următorul sezon. Mikel Arteta își conturează în această perioadă lista cu jucători pe care și-i dorește din vară în lot.
Potrivit jurnaliștilor din Anglia, antrenorul "tunarilor" are în acest moment 6 ținte principale pentru fereastra de mercato de la finalul acestui sezon, dorindu-și întăriri în toate departamentele.
Cei 6 jucători doriți la Arsenal sunt Declan Rice, Marc Guehi, Moussa Diaby, Wilfried Zaha, Moises Caicedo și Romeo Lavia, Arteta vrând un nou fundaș central, doi mijlocaș și un atacant talentat.
Citește și:

Arteta are 6 ținte clare pentru mercato-ul verii

Pentru atac, preferatul londonezilor este Diaby, care a avut un sezon foarte bun la Bayer Leverkusen, pentru care a înscris 14 goluri în această stagiune.
Arsenal va avea o concurență serioasă pentru transferul francezului, care se află și în atenția celor de la Manchester United, Newcastle și Real Madrid și pentru care nemții vor peste 55 de milioane de euro în schimbul lui.
În ceea ce privește linia de mijloc, Arteta are ca prioritate transferul lui Declan Rice, care nu ar refuza mutarea pe Emirates, dar fotbalistul va fi lăsat să plece de către cei de la West Ham doar pentru peste 110 milioane de euro.
Lavia și Caicedo sunt, de asemenea, pe placul tehnicianului "tunarilor", astfel că londonezii nu duc lipsă de variante pentru cazul în care nu vor putea bate palma pentru Rice.
În departamentul defensiv, preferatul celor de la Arsenal este Marc Guehi, care i-a impresionat în acest sezon pe scouterii clubului. Și pe urmele acestuia se află, însă, mai multe echipe din Premier League, inclusiv Tottenham, așa că se așteaptă negocieri intense.
Cât despre fotbaliștii care s-ar putea despărți de echipa de pe Emirates, conform jurnaliștilor Daily Mail, reprezentanții clubului vor încerca în vară să renunțe la mai mulți jucători, printre care Folarin Balogun, Kieran Tierney și Emile Smith Rowe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo