Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casemiro e doar începutul! United, gata să dea 100 de milioane de € pe atacantul dorit de Ten Hag

Nicu Savin

Actualizat 21/08/2022 la 17:29 GMT+3

Manchester United a perfectat transferul lui Casemiro, dar gruparea de pe Old Trafford forțează încă o mutare spectaculoasă. Este vorba despre Anthony, atacantul lui Ajax. "Lăncierii" au refuzat o primă ofertă, dar presa engleză scrie că "diavolii" sunt gata să pluseze și să pună la bătaie până la 100 de milioane de € pentru brazilian.

Erik Ten Hag

Credit imagine: Eurosport

Manchester United a început dezastruos acest sezon, pierzând partidele cu Brighton (1-2) și Brentford (0-4), iar în birourile de pe Old Trafford s-a sunat alarma. Ten Hag a transmis clar că are nevoie de întăriri, iar oficialii fac eforturi să-i aducă olandezului fotbaliștii doriți.
Un prim pas a fost făcut prin transferul lui Casemiro de la Real Madrid, care va semna un contract valabil pe 4 sezoane, cu opțiunea prelungire pe încă unul. Afacerea a costat-o pe United 85 de milioane de € (72 de milioane fix + 13 milioane sub formă de bonusuri).
Astfel, Casemiro a devenit cel mai scump brazilian din istorie transferat în Premier League, dar mijlocașul de 30 de ani și-ar putea pierde repede acest statut. Asta pentru că United forțează achiziția lui Antony, atacantul lui Ajax. Ten Hag îl dorește insistent pe fostul său elev, fiind convins că acesta poate rezolva problemele ofensive de la United.
Citește și:

Manchester United, gata să "spargă banca" pentru transferul lui Antony

Conform Daily Mail, "diavolii" au făcut o ofertă de 80 de milioane de € pentru Antony, dar Ajax a refuzat-o. Totuși, jucătorul își dorește să plece la United, iar vineri nu s-a antrenat alături de colegii de la Ajax, semn că mutarea sa pe Old Trafford este luată tot mai serios în calcul.
Potrivit Foot Mercato, United este gata să pluseze pentru transferul brazilianului. Astfel, pe lângă cele 80 de milioane de € oferite inițial, englezii sunt dispuși să plătească alte 20 de milioane de € sub formă de bonusuri, dacă jucătorul va confirma pe Old Trafford.
E greu de crezut că Ajax va refuza această propunere, dar e clar că olandezii încearcă să profite de "disperarea" celor de la United de a realiza tranferul pentru a încasa o sumă cât mai mare. Antony mai are contract cu Ajax până în 2025, astfel că șefii "lăncierilor" își permit o poziție de forță la masa tratativelor.
Dacă l-ar vinde pe Antony la United, Ajax ar face o afacere excelentă. Atacantul a fost cumpărat de la Sao Paolo în 2020 pentru doar 15,75 milioane de €. În cei doi ani petrecuți pe Amsterdam Arena, brazilianul a jucat 82 de meciuri în toate competițiile, marcând 24 de goluri și oferind 22 de pase decisive. În acest debut de sezon, atacantul de 22 de ani are două goluri și două assist-uri în 3 meciuri jucate.
Man United are și o variantă de rezervă, în cazul în care transferul lui Antony nu se va realiza. Este vorba despre olandezul Cody Gakpo, starul lui PSV Eindhoven, care în sezonul trecut a marcat 21 de goluri în toate competițiile. Component al naționalei mari a Olandei (7 meciuri și două goluri), atacantul de 23 de ani este evaluat la 30 de milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Produs 100% al celor de la PSV, Gakpo a început în forță această stagiune, marcând 3 goluri și oferind 4 pase decisive în 6 meciuri jucate în toate competițiile.
picture

#CareSuntȘansele Derby-ul Man United – Liverpool, prefațat alături de Vlad Bogos și Mihai Rotariu

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo