Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City devine echipa perfectă! Guardiola pune la bătaie 100 de milioane € pentru un super-mijlocaş

Cristian Mihală

Publicat 09/11/2022 la 12:39 GMT+2

Manchester City vrea să dea marea lovitură pe piaţa transferurilor. Daily Mail scrie că formaţia de pe Etihad a intrat puternic în lupta pentru Jude Bellingham, mijlocaşul de 19 ani al lui Dortmund.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola applauds the fans following the English Premier League football match between Manchester City and Fulham at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on November 5, 2022.

Credit imagine: Getty Images

Englezul traversează un sezon de vis la Dortmund, reuşind nu mai puţin de 4 goluri şi o pasă decisivă în grupele Champions League. E deja considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi box-to-box din Europa, având atât capacitatea să finalizeze, cât şi să paseze decisiv (8 assisturi pentru Dortmund, în 32 de partide de Bundesliga, sezonul trecut).
Liverpool şi Real Madrid duceau o luptă la baionetă pentru transferul lui, în 2023, dar City a recuperat puternic terenul şi are o şansă uriaşă să îl semneze pe mijlocaş, anunţă Daily Mail.
City se bazează pe relațiile foarte bune cu Dortmund, de după transferul lui Haaland pe Etihad, în această vară, dar şi pe faptul că Guardiola îl doreşte neapărat şi fotbalistul adoră stilul ofensiv al lui Pep.
"Avea 17 ani când a ajuns la Dortmund, dar imediat i-am remarcat calitatea. Şi nu era vorba doar despre asta, ci şi despre atitudine, se ducea şi le cerea socoteală arbitrilor, avea personalitate. Acest băiat are ceva special în mentalitatea sa. Acum are 19 ani şi e deja unul dintre căpitanii de la Dortmund. Calitatea i-o ştim cu toţii, dar vă spună că Jude are tot pahcetul", a spus Guardiola despre englez, înainte de ultimul meci direct, din grupa de Champions League câştigată de "cetăţeni".

Bellingham ar putea fi vândut pentru "doar" 100 de milioane de euro

Bellingham a refuzat să își prelungească înțelegerea cu cei de la Dortmund, care este valabilă până în 2025, în ciuda promisiunilor făcute de nemţi.
În consecinţă, şefii Borussiei ar fi de acord să-l lase pe Bellingham să plece la finalul actualului sezon, acceptând chiar să renunțe la o parte importantă din suma cerută inițial, 150 de milioane de euro.
Astfel, dacă îl vor convinge pe englez să îi aleagă, cei de la City vor trebui să plătească în schimbul lui "doar" 100 de milioane de euro, notează englezii. Ar fi al doilea cel mai scump transfer din istoria "cetăţenilor", care în prezent au în Grealish recordul absolut (a fost adus sezonul trecut, de la Villa, pentru 117,5 milioane de euro).
Jude Bellingham e aşteptat să strălucească la Mondialul din Qatar, unde e de aşteptat să fie titular în naţionala lui Southgate. Anglia face parte din grupa B şi e mare favorită să termine pe primul loc, în contextul în care nu are o rivală pe măsură: SUA, Iran şi Ţara Galilor.
17 selecţii are Bellingham pentru Anglia, impresionant în contextul în care are doar 19 ani.
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor evolua cele 32 de echipe

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo