Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, minim istoric! Statistica "neagră" a starului în acest sezon din Premier League

Nicu Savin

Actualizat 07/11/2022 la 20:23 GMT+2

Cristiano Ronaldo are un început de sezon de coșmar, iar statistica din dreptul său vorbește de la sine. Portughezul a bifat doar 520 de minute în Premier League până acum și a marcat doar un gol pentru Man United. Mai mult, starul de 37 de ani a faultat mai des decât a șutat pe spațiul porții adverse, un lucru la care nici cei mai sceptici fani ai săi nu se gândeau în urmă cu câteva luni.

Cristiano Ronaldo - Abschied von Manchester United?

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo a vrut să plece de la Manchester United în vara trecută, dar nu a găsit un club care să îl vrea cu adevărat și s-a lovit și de opoziția șefilor de pe Old Trafford de a-i da drumul. Portughezul a ratat complet pregătirea de vară și acest lucru s-a răsfrânt asupra sa ulterior.
Ten Hag l-a folosit extrem de puțin în debutul stagiunii, motivând că nu este pregătit fizic. Chiar și după ce a ajuns la nivelul optim din acest punct de vedere, portughezul a fost uitat mai mereu pe bancă în meciurile din Premier League, evoluând mai mult în Europa League.

Cristiano Ronaldo, statistică de fundaș, în Premier League

Ronaldo a bifat 10 meciuri pentru United în campionat, dar a adunat mai puține minute (520) decât în cele 6 partide jucate în Europa League (531). Pe plan intern, lusitanul a marcat un singur gol, iar în total a tras numai de 6 ori pe spațiul porții adverse. Interesant este că Ronaldo are în dreptul său mai multe faulturi (7) decât șuturi pe poartă, o statistică înfiorătoare pentru cel mai bun marcator din istoria fotbalului.
Aceste cifre arată că atunci când a fost folosit de Ten Hag s-a zbătut în gol, reușind rareori să pună în pericol poarta adversă. La ultimul meci, cel pierdut cu 3-1 de United pe terenul lui Aston Villa, Ronaldo a fost titular, dar prestația sa a fost una foarte slabă, în nota echipei de altfel.
Chiar dacă traversează cel mai greu moment al carierei, Ronaldo este în continuare un jucător extrem de apreciat în fotbalul mare. Astăzi a avut loc tragerea la sorți a 16-imilor Europa League, iar United o va înfrunta pe Barcelona. Vorbind despre super-duelul care va avea loc în februarie, Xavi a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Ronaldo, considerând că acesta este încă un jucător capabil să facă diferența.
Rămâne de văzut dacă la ora meciului cu Barcelona portughezul va mai fi jucătorul lui Manchester United. E posibil ca acesta să plece în iarnă, mai ales după episodul controversat de acum câteva săptămâni, când a fost exclus din lot pentru meciul cu Chelsea, după ce în prealabil a refuzat să intre pe teren în disputa cu Tottenham. Ten Hag și Ronaldo par să fi trecut peste acel incident, dar nu e exclus ca starul de 37 de ani să părăsească echipa de pe Old Trafford mai repede decât prevede contractul, valabil până în vara anului viitor (există opțiunea de prelungire pe încă un sezon).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo