Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erik ten Hag rupe tăcerea! "Dezastrul" regăsit la Manchester United + conflictul uriaș cu Cristiano Ronaldo

Irina Aldea

Publicat 05/03/2023 la 09:26 GMT+2

Erik ten Hag a vorbit despre "dezastrul" pe care l-a găsit când a sosit la Man United și despre cum decizia uriașă de a renunța la numărul 7 a schimbat cursul sezonului lor. Antrenorul a mărturisit că a dormit bine după ce a renunțat la Ronaldo în urma "dezastrului" pe care l-a moștenit pe Old Trafford.

Manchester United: Trainer Erik Ten Hag und Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Înainte de a reuși misiunea "imposibilă" de a o aduce pe Manchester United pe linia de plutire, Erik ten Hag a luat câteva decizii îndrăznețe renunțând la Cristiano Ronaldo și la căpitanul Harry Maguire. În august 2022, fanii lui United s-au prezentat pe Old Trafford temându-se de o bătaie serioasă din partea echipei lui Jurgen Klopp. În schimb, United s-a impus cu 2-1 arătând un joc de contraatac bine pus la punct, condus de Marcus Rashford.
S-a născut o nouă eră, iar șase luni mai târziu, United înfruntă duminică pe Liverpool pe Anfield, cu un trofeu deja în palmares și cu perspectiva altor trei, având o serie neînvinsă de 11 meciuri în toate competițiile. Până acum, Ten Hag a preferat să nu se uite în urmă la noaptea în care a dovedit că este un manager capabil să ia decizii importante.
CITEȘTE ȘI:

Erik ten Hag a dat cărțile pe față în privința deciziilor dure pe care a trebuit să le ia la United

După succesul din finala Carabao Cup de la sfârșitul săptămânii trecute împotriva lui Newcastle - primul trofeu al lui United în ultimii șase ani – ten Hag a explicat cum era conștient de repercusiunile pe termen lung ale renunțării la Ronaldo și că a dormit bine după ce a luat decizia: "Mă gândesc la decizii importante ca aceasta, cu siguranță. Trebuie să mă uit la impactul pe care îl au, nu doar pe termen scurt, ci și pe termen lung. Întotdeauna trebuie să gândești strategic ca manager și să înfrunți consecințele. Sunt conștient de acest lucru, dar asta este treaba mea și responsabilitatea mea.
Am avut motive să aleg acea echipă împotriva lui Liverpool. Au fost alegeri evidente. Și știam care ar fi fost reacția dacă ar fi fost un rezultat negativ, ceea ce este întotdeauna posibil în fotbal. Dar nu mi-am făcut griji. Dorm bine și în acele nopți. Trebuie să iau deciziile în ceea ce privește clubul și echipa. Trebuie să mă țin de acele decizii", a spus ten Hag, potrivit Daily Mail.
După plecarea lui Ronaldo, United a părut o cu totul altă echipă, revitalizată de alți lideri importanți, printre aceștia numărându-se Bruno Fernandes, Rashford și mai ales Casemiro. Maguire, de asemenea, nu a reușit să recâștige un loc regulat și ar putea pleca în vară. Când Ten Hag s-a alăturat lui United în vara anului trecut, a intrat într-un vestiar în care disciplina nu mai exista, rezultat al faptului că în ultimul sezon a avut trei manageri diferiți, Ole Gunnar Solskjaer, Michael Carrick și Ralf Rangnick.
Cristiano Ronaldo and Eric ten Hag

Erik ten Hag, adevărul despre renunțarea la Cristiano Ronaldo

Sursa citată transmite că Ronaldo era mai interesat de autoconservare decât de unitatea echipei, dând dovadă în mod regulat de îndrăzneală, fie că era vorba de a fi înlocuit sau de a nu primi pasa perfectă. Erik ten Hag în schimb a recunoscut că a moștenit la Manchester United o lipsă de disciplină: "A existat și nu trebuie să mint în legătură cu asta. Jucătorilor de top le place structura, nu numai pe teren. Așa că ai nevoie de niște reguli.
Cred că este evident în orice organizație că atunci când nu există reguli și nici disciplină în a lua în serios aceste reguli, atunci creezi un dezastru, o mizerie. Acest lucru nu este valabil doar la un club de fotbal, ci în orice loc de muncă, de asemenea în televiziune sau în ziare. A fost destul de evident pentru că am putut vedea pe teren ce se întâmplă".
Tehnicianul subliniază importanța lui Casemiro, care, în mod ironic, a fost prezentat fanilor înainte de meciul cu Liverpool de pe Old Trafford, după transferul său de 60 de milioane de lire sterline de la Real Madrid. "Brazilianul nu numai că a marcat din lovituri de cap grozave în ultima săptămână împotriva lui Newcastle și West Ham, dar și-a inspirat coechipierii într-un mod în care Ronaldo nu a putut sau nu a vrut să o facă", scriu cei de la Daily Mail.
"Casemiro este un lider și este atât de important pentru noi. Asta nu doar prin performanțele și abilitățile sale, prin legătura de joc, interceptarea de pase și marcarea de goluri, ci și prin organizarea, mentalitatea și cultura pe care o proiectează. Suntem foarte fericiți că l-am transferat. Când am început să ne uităm de întăriri vara trecută, căutam jucători cu caracter și personalitate. Mulți jucători din lume au abilități tehnice deosebite sau pot alerga foarte repede, dar noi căutam jucători care să fie rezistenți și care să își asume responsabilitatea. Acestea erau tipurile de care aveam nevoie după ce am analizat echipa", a mai spus ten Hag.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo