Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland a stabilit un record care cu greu va fi egalat, după hattrick-ul din City - United

Nicu Savin

Actualizat 02/10/2022 la 18:44 GMT+3

Erling Haaland a fost din nou la înălțime la Manchester City, reușind un hattrick în derby-ul cu Manchester United, câștigat de "cetățeni" cu 6-3. Norvegianul a stabilit astfel mai multe recorduri, care cu greu vor putea fi egalate pe viitor.

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 02: Erling Haaland of Manchester City celebrates their sides third goal during the Premier League match between Manchester City and Manchester United at Etihad Stadium on October 02, 2022 in Manchester, England. (Photo by Mat

Credit imagine: Getty Images

City i-a aplicat o corecție rivalei United în derby-ul orașului Manchester. Partida a mers într-o singură direcție de la început până la sfârșit, iar jucătorii lui Guardiola s-au impus cu 6-3. La pauză tabela arăta 4-0 pentru gazde, Haaland și Foden reușind câte o dublă în primele 45 de minute.
Haaland a reușit hattrick-ul în minutul 64 și a fost urmat la scurt timp de Foden. United a evitat una dintre cele mai drastice eșecuri din istorie grație dublei din final a lui Martial, dar se poate spune că rezultatul nu a reflectat neapărat ceea ce a fost pe teren, diferența dintre cele două echipe fiind mult mai mare.

Erling Haaland, omul record

Odată cu cele 3 goluri marcate azi, Erling Haaland a stabilit noi borne incredibile în fotbalul englez. Norvegianul a devenit primul fotbalist care reușește un hattrick în 3 meciuri consecutive jucate pe teren propriu. Atacantul a dat câte 3 goluri și în duelurile cu Crystal Palace și Nottingham Forest.
Pentru a ne da seama cât de greu este să se atingă o performanță precum cea a lui Haaland e suficient să amintim că marele Cristiano Ronaldo, care azi a fost lăsat pe bancă tot meciul și a fost un monument de tristețe, are 3 hattrick-uri marcate în toată cariera în Premier League (232 meciuri). Haaland a ajuns la această cifră în numai 8 jocuri.
Dacă nu o făcuse până acum, Haaland le-a intrat definitiv la inimă fanilor lui City. El este abia al 3-lea "cetățean" din istorie care marchează de 3 ori într-un meci cu marea rivală din oraș. Primii doi fuseseră Horace Barnes (1921) și Francis Lee (1970).
Prin reușitele de azi, Haaland a ajuns la cota 14 în Premier League, fiind lider detașat în clasamentul golgheterilor. Mai mult de jumătate din echipele din cel mai puternic campionat al lumii au mai puține goluri marcate în acest sezon.
În toată cariera, Haaland are o medie mai mare de un gol pe meci, reușind să puncteze de 132 de ori în 127 de meciuri oficiale jucate la nivel de seniori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo