Ne așteaptă o nouă luptă savuroasă la titlu în Premier League, iar atât Manchester City, cât și Liverpool au făcut mutări de excepție, mai ales în compartimentul ofensiv.
Grație analizei celor de la Squawka Football, putem vedea cât de buni au fost cei doi în sezonul recent încheiat, la Benfica, respectiv Borussia Dortmund.

ERLING HAALAND, BESTIA CARE A BĂGAT SPAIMA ÎN FUNDAȘII ECHIPELOR ADVERSE

Premier League
Darwin Nunez a provocat haos la primul meci pe Anfield! Fanii l-au amenințat cu moartea pe Andersen
ACUM 7 ORE
E deja arhicunoscută ascensiunea fantastică a norvegianului, care a șocat la primul său sezon în UEFA Champions League, încă de pe vremea când evolua pentru cei de la Red Bull Salzburg.
Un fizic excelent pentru un atacant, viteză, execuție și încăpățânare, până și aceasta este o calitate a lui Erling Haaland, tânărul care a rupt plasele și în Bundesliga, în tricoul Borussiei Dortmund. 30 meciuri, 29 goluri și 8 pase decisive sunt cifrele acestuia în sezonul precedent, iar Manchester City pare să fi făcut o afacere excepțională, cumpărându-l pentru doar 60 milioane de euro.

DARWIN NUNEZ, CEL MAI SCUMP FOTBALIST DIN ISTORIA CELOR DE LA LIVERPOOL

După un titlu pierdut pe muchie de cuțit și o finală de Liga Campionilor complet ratată, "cormoranii" au făcut și ei investiții serioase în această perioadă de mercato, plătind nu mai puțin de 75 milioane de euro în schimbul uruguayanului Darwin Nunez, adus de la Benfica Lisabona.
Spre deosebire de "rivalul" de la City, Nunez a jucat 41 meciuri în sezonul trecut, marcând de 34 ori și oferind 4 pase de gol. A atras atenția mai multor cluburi din Europa, fiind foarte dezinvolt și arătând o maturitate de joc imperială pentru cei 23 ani ai săi.
CINE A FĂCUT CEA MAI BUNĂ AFACERE?
Ei bine, e cam devreme să spunem asta, având în vedere faptul că noul sezon de Premier League începe pe data de 5 august, dar, datorită analizei celor de Squawka, putem vedea o comparație între performanțele celor doi din ultima stagiune.
La aproape toate capitolele, cu excepția duelurilor aeriene și a driblingurilor, fostul jucător al celor de la Benfica Lisabona a avut cifre mai bune decât Haaland. Nunez are o medie de 1.2 goluri pe meci, în timp ce Erling Haaland este puțin sub acesta. Mai jos, vă prezentăm o comparație completă:
Goluri înscrise pe meci:
  • Nunez - 1.2 goluri/meci
  • Haaland - 1.1 goluri/meci
Rată de conversie (ocazii / goluri):
  • Nunez - 37.68%
  • Haaland - 32.35%
Pase decisive pe meci:
  • Nunez - 0.2 pase decisive/meci
  • Haaland - 0.4 pase decisive/meci
Șanse create pe meci:
  • Nunez - 1.8 ocazii pe meci
  • Haaland - 0.7 ocazii pe meci
Procentaj dueluri aeriene câștigate:
  • Nunez - 40,62%
  • Haaland - 57.18%
Darwin Nunez va debuta cel mai probabil pe data de 6 august, când Liverpool va juca pe Craven Cottage, în timp ce Haaland va intra în scenă o zi mai târziu, City jucând împotriva celor de la West Ham United.
Premier League
Wolverhampton, cel mai scump transfer din istorie! Noua achiziție a fost și în vizorul lui Liverpool
ACUM 16 ORE
Liga
FC Barcelona, asalt pentru Bernardo Silva! Ce jucători e dispus să sacrifice Xavi pentru portughez
ACUM 17 ORE