Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland vs Darwin Nunez | Ce spun statisticile despre atacanții de la Man City și Liverpool

Nicu Savin

Publicat 28/07/2022 la 20:56 GMT+3

Erling Haaland și Darwin Nunez sunt cele mai importante achiziții ale lui Liverpool și Manchester City în această vară. Ambii atacantți au cifre excelente în carieră până acum, iar o statistică amănunțită arată că sunt extrem de apropiați ca valoare.

Erling Haaland și Darwin Nunez

Credit imagine: Eurosport

Ne așteaptă o nouă luptă savuroasă la titlu în Premier League, iar atât Manchester City, cât și Liverpool au făcut mutări de excepție, mai ales în compartimentul ofensiv.
Grație analizei celor de la Squawka Football, putem vedea cât de buni au fost cei doi în sezonul recent încheiat, la Benfica, respectiv Borussia Dortmund.

ERLING HAALAND, BESTIA CARE A BĂGAT SPAIMA ÎN FUNDAȘII ECHIPELOR ADVERSE

E deja arhicunoscută ascensiunea fantastică a norvegianului, care a șocat la primul său sezon în UEFA Champions League, încă de pe vremea când evolua pentru cei de la Red Bull Salzburg.
Un fizic excelent pentru un atacant, viteză, execuție și încăpățânare, până și aceasta este o calitate a lui Erling Haaland, tânărul care a rupt plasele și în Bundesliga, în tricoul Borussiei Dortmund. 30 meciuri, 29 goluri și 8 pase decisive sunt cifrele acestuia în sezonul precedent, iar Manchester City pare să fi făcut o afacere excepțională, cumpărându-l pentru doar 60 milioane de euro.

DARWIN NUNEZ, CEL MAI SCUMP FOTBALIST DIN ISTORIA CELOR DE LA LIVERPOOL

După un titlu pierdut pe muchie de cuțit și o finală de Liga Campionilor complet ratată, "cormoranii" au făcut și ei investiții serioase în această perioadă de mercato, plătind nu mai puțin de 75 milioane de euro în schimbul uruguayanului Darwin Nunez, adus de la Benfica Lisabona.
Spre deosebire de "rivalul" de la City, Nunez a jucat 41 meciuri în sezonul trecut, marcând de 34 ori și oferind 4 pase de gol. A atras atenția mai multor cluburi din Europa, fiind foarte dezinvolt și arătând o maturitate de joc imperială pentru cei 23 ani ai săi.
CINE A FĂCUT CEA MAI BUNĂ AFACERE?
Ei bine, e cam devreme să spunem asta, având în vedere faptul că noul sezon de Premier League începe pe data de 5 august, dar, datorită analizei celor de Squawka, putem vedea o comparație între performanțele celor doi din ultima stagiune.
La aproape toate capitolele, cu excepția duelurilor aeriene și a driblingurilor, fostul jucător al celor de la Benfica Lisabona a avut cifre mai bune decât Haaland. Nunez are o medie de 1.2 goluri pe meci, în timp ce Erling Haaland este puțin sub acesta. Mai jos, vă prezentăm o comparație completă:
Goluri înscrise pe meci:
  • Nunez - 1.2 goluri/meci
  • Haaland - 1.1 goluri/meci
Rată de conversie (ocazii / goluri):
  • Nunez - 37.68%
  • Haaland - 32.35%
Pase decisive pe meci:
  • Nunez - 0.2 pase decisive/meci
  • Haaland - 0.4 pase decisive/meci
Șanse create pe meci:
  • Nunez - 1.8 ocazii pe meci
  • Haaland - 0.7 ocazii pe meci
Procentaj dueluri aeriene câștigate:
  • Nunez - 40,62%
  • Haaland - 57.18%
Darwin Nunez va debuta cel mai probabil pe data de 6 august, când Liverpool va juca pe Craven Cottage, în timp ce Haaland va intra în scenă o zi mai târziu, City jucând împotriva celor de la West Ham United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo