Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kevin De Bruyne este pregătit să își doboare propriul record! Ce bornă a atins în meciul cu Southampton

Alex Masgras

Actualizat 09/10/2022 la 00:03 GMT+3

Kevin De Bruyne a pasat decisiv la golul marcat de Phil Foden în victoria lui Manchester City cu Southampton, scor 4-0, iar belgianul, care a devenit deja cel mai bun pasator din istoria "cetățenilor" în derby-ul cu United, a ajuns pe locul cinci în clasamentul all-time al pasatorilor din Premier League.

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 02: Kevin De Bruyne of Manchester City in action during the Premier League match between Manchester City and Manchester United at Etihad Stadium on October 02, 2022 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images

Credit imagine: Eurosport

Kevin De Bruyne a reușit în victoria lui Manchester City cu Southampton a 95-a pasă decisivă în tricoul "cetățenilor". Echipa lui Pep Guardiola a câștigat sâmbătă cu 4-0 pe Etihad, iar golul al doilea, cel înscris de Phil Foden, a fost marcat din pasa belgianului.
Cu această pasă de gol, Kevin De Bruyne l-a depășit pe Dennis Bergkamp, legenda celor de la Arsenal, în clasamentul all-time al celor mai buni pasatori din istoria Premier League.
În etapa precedentă, De Bruyne reușise o altă performanță, devenind cel mai bun pasator din istoria "cetățenilor". Cele două pase de gol în victoria cu United l-au propulsat pe De Bruyne deasupra lui David Silva.
Citește și:

Kevin De Bruyne are deja 9 pase decisive în acest sezon

Kevin De Bruyne are șanse foarte mari să ajungă în top 3 până la finalul sezonului. Frank Lampard, ocupantul locului 4, are 102 pase de gol, în timp ce Wayne Rooney, ocupantul locului 3, are 103 pase de gol. Pe locul secund se află Cesc Fabregas, cu 111 pase de gol, în timp ce Ryan Giggs, liderul din acest top, se află la mare distanță, cu 162 de pase decisive.
În sezonul 2019/20, Kevin De Bruyne a reușit 20 de pase decisive, deținând recordul de cele mai multe pase decisive într-un singur sezon cu Thierry Henry.
În condițiile în care, după doar 9 meciuri, Kevin De Bruyne are deja 9 pase decisive în acest sezon, ne putem aștepta ca belgianul să depășească acest record până la finalul celor 38 de etape din Premier League.
După această victorie, Manchester City a revenit pe primul loc în Premier League, cel puțin până la meciul lui Arsenal cu Liverpool. Echipa lui Pep Guardiola are 23 de puncte după 9 partide, în timp ce echipa lui Mikel Arteta, cu un meci mai puțin disputat, are 21 de puncte.
Pentru echipa lui Pep Guardiola urmează partida din etapa a patra a grupelor UEFA Champions League cu FC Copenhaga, după care Manchester City va merge la finalul săptămânii viitoare pe Anfield, pentru meciul cu Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo