Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a câștigat și fără Erling Haaland! "Cetățenii" au învins Leicester la limită

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/10/2022 la 16:30 GMT+3

O nouă victorie pentru Pep Guardiola și Manchester City, care îi urcă pe "cetățeni" pe primul loc în Premier League, cel puțin pentru moment. Unicul gol al partidei a fost marcat de Kevin De Bruyne dintr-o lovitură liberă executată perfect.

LEICESTER, ENGLAND - OCTOBER 29: Kevin De Bruyne of Manchester City celebrates with teammates after scoring their team's first goal during the Premier League match between Leicester City and Manchester City at The King Power Stadium on October 29, 2022 in

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Manchester City a câștigat la limită în deplasarea de la una din codașa clasamentului, Leicester, cu un gol superb marcat de Kevin De Bruyne. Fără Erling Haaland, lăsat în afara lotului de Pep Guardiola din cauza unei accidentări, "cetățenii" și-au arătat lipsurile pe plan ofensiv, ba chiar au suferit pe finalul meciului, pentru că Leicester a atacat egalarea până la ultimul fluier al centralului.

Manchester City a urcat pentru moment pe prima poziție

Grație acestui succes de pe King Power Stadium, Manchester City a acumulat 29 de puncte după 12 etape și a trecut cu un punct peste Arsenal, punând presiune pe "tunari", care vor juca mâine pe teren propriu cu nou-promovata Nottingham Forest.
"Cetățenii" au controlat jocul, au dominat la capitolul posesie și ocazii de gol, însă au expediat pe spațiul porții adverse același număr de șuturi precum formația gazdă. Kevin De Bruyne a marcat unicul gol al partidei în minutul 49, transformând superb o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, fără nicio șansă pentru Danny Ward. A fost golul cu numărul 3 pentru belgian în actuala stagiune a Premier League, însă are și 9 pase decisive, astfel că este unul dintre cei mai implicați fotbaliști din ofensiva campioanei en-titre.
Pentru băieții lui Pep Guardiola urmează meci de UEFA Champions League cu Sevilla, pe Etihad, ca mai apoi să primească vizita nou-promovatei Fulham și, ulterior, să joace tot pe Etihad Stadium în EFL Cup cu Chelsea.
"Vulpile" au bifat primul eșec după două victorii consecutive în care marcaseră de 6 ori fără să primească vreun gol, însă și jocul prestat astăzi a dovedit că Leicester este pe un drum bun și pare să își revină după startul ezitant de sezon. Pentru aceștia urmează jocul din deplasare de la Everton în campionat, iar apoi vor juca în EFL Cup cu Newport.
Citește și:

"Cetățenii" suferă fără Erling Haaland

Norvegianul a lispit astăzi din echipa lui Pep Guardiola din motive medicale și se pare că sezonul actual este piesa cea mai importantă din puzzle-ul managerului spaniol, având în vedere cifrele pe care le-a reușit până acum.
Cu 11 apariții în Premier League, Haaland a izbutit să marcheze deja de 17 ori și să ofere 3 pase decisive, cifre fabuloase pentru un fotbalist care joacă pentru prima dată în cel mai tare campionat de fotbal din lume. De asemenea, Erling Haaland evoluează pentru prima dată în tactica lui Guardiola și a dovedit că nu a avut deloc nevoie de adaptare la noua sa echipă și la noua strategie de joc, cu toate că are doar 22 de ani.
La ultimul meci de campionat, Erling Haaland a marcat o dublă în partida câștigată de Manchester City cu 3-1 contra Brighton, însă în UEFA Champions League, contra Borussiei Dortmund, nu și-a trecut numele pe tabela de marcaj, o anormalitate parcă pentru ce a dovedit norvegianul că poate face în fotbal.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo