Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City plănuiește organizarea finalei Champions League pe Etihad! Stadionul ar urma să fie mărit

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/09/2022 la 13:34 GMT+3

Oficialii celor de la Manchester City plănuiesc să aducă finala Champions League pe Etihad. Stadionul ar urma să intre într-un proces de modernizare, iar capacitatea sa ar crește cu aproximativ 5000 de locuri.

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 13: Kevin De Bruyne of Manchester City celebrates after scoring a goal to make it 2-0 during the Premier League match between Manchester City and AFC Bournemouth at Etihad Stadium on August 13, 2022 in Manchester, United Kingd

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Manchester City a anunțat că dorește să crească numărul de locuri de pe Etihad Stadium, cu o capacitate finală de peste 60.000 de locuri. Echipa ce a câștigat Premier League ar urma să adauge cel puțin 5000 de locuri în tribune.
Aceste lucrări ar face ca City să aibă al treilea stadion ca și capacitate din Anglia, după Manchester United și Tottenham. Lucrul cel mai important ar fi reprezentat de faptul că stadionul "cetățenilor" s-ar încadra în normele UEFA, în eventualitatea organizării unei finale de Champions League.
Etihad Staium are o capacitate de 55.000 de locuri, iar discuțiile pentru lucrările de modernizare au început încă din 2015, după ce șeicii au preluat clubul. Lucrările ar fi mai costisitoare decât se așteptau oficialii echipei, care doresc construirea unui hotel de lux, ca parte din stadion, anunță Daily Mail. Lucrările ar urma să demareze cel mai devreme în decembrie 2023, iar conducătorii clubului sunt dispuși să aștepte.
S-a discutat despre mai multe variante care să permită implementarea a 5000 de locuri noi. Prima variantă ar fi unirea a două spații din spatele fiecărei porți, iar a doua variantă este combinarea celor două inele de stadion.
Citește și:

Finala Ligii Campionilor 2023 va avea loc în Turcia

Programat inițial să găzduiască finala din 2020 din Champions League, stadionul Olimpik Alaturk din Istanbul va găzdui final din 2023. Acum doi ani meciul a fost mutat din Turcia, ca urmare a pandemiei, Portugalia găzduind un turneu de tip Final 4.
În 2024, finala Champions League se va juca pe Wembley, în timp ce un an mai târziu, stadionul lui Bayern Munchen va fi gazdă în ultimul act.
Manchester City nu a reușit niciodată să se impună în cea mai prestigioasă inter-cluburi, însă luptă și în acest an cu șanse mari la cucerirea trofeului. Echipa antrenată de Pep Guardiola are maxim de puncte după două etape în grupe. Dortmund și Sevilla au fost victimele lui Haaland și compania, care nu par să aibă vreo emoție până în optimi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo