Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mărturia șocantă a unui fost campion al Angliei: "Am pierdut milioane și am vrut să mă sinucid"

Nicu Savin

Publicat 18/09/2022 la 08:22 GMT+3

Paul Merson, fostul mijlocaș al lui Arsenal și al naționalei Angliei, a vorbit deschis despre dependența sa de jocurile de noroc, care l-a adus în pragul colapsului financiar, dar l-au distrus și din punct de vedere moral, recunoscând că a vrut să se sinucidă.

Wembley, Coca Cola Cup Final, Arsenal v Sheffield Wednesday, Arsenal players Paul Merson, Nigel Winterburn, Andy Linighan, Paul Davis, Ray Parlour, David Seaman, Alan Smith, Kevin Campbell, David O'Leary, Ian Selley and Ian Wright celebrate with the cup

Credit imagine: Getty Images

Paul Merson face parte din categoria fotbaliștilor care au atins cele mai înalte culmi în carieră, dar au căzut pradă viciilor și au ajuns să fie faliți. Om cu două titluri în Anglia, obținute cu Arsenal în 1989 și 1991, Merson a fost dependent de jocuri de noroc pe tot parcursul carierei, dar și ulterior.
Englezul a fost subiectul unui documentar intitulat "Paul Merson: Football, Gambling & Me", în care a făcut publică povestea sa de film. După cum a mărturisit, Merson a pariat pentru prima dată la vârsta de 16 ani, iar de atunci a fost bântuit de acest viciu până la finalul carierei, dar și după agățarea ghetelor în cui. În plus, Merson s-a luptat cu dependența de droguri și alcool.

Paul Merson a recunoscut că a vrut să se sinucidă, după ce a pierdut economiile familiei la jocurile de noroc

Chiar dacă nu a jucat într-o epocă când salariile erau asemănătoare celor de azi, Merson a adunat foarte mulți bani din fotbal, dar i-a pierdut pe toți la jocurile de noroc. Aproximativ 7 milioane de £ s-au evaporat din cauza adicției sale. Acum câțiva ani, fostul mijlocaș a luat-o de la zero și lucra ca expert Sky Sport, dar în perioada lockdown-ului generat de pandemie a revenit la vechile obiceiuri și a pierdut toate economiile familiei, pariind pe puținele evenimente sportive care s-au disputat în acel interval de timp. Ajuns din nou la zero, Merson a recunoscut că a avut gânduri suicidale.
"Eram în concediu de la Sky Sports și la început mi-a plăcut pauza generată de pandemie. Eram în grădină cu copiii mei cei mici și totul era frumos. Dar apoi am început din nou să devin dependent de pariuri. Kate [soția lui Merson] și cu mine am economisit 160.000 de lire sterline și i-am pierdut în câteva pariuri. Totul era online, dar nu era o casă de pariuri normală, era o casă de pariuri privată.
Ultimul meu pariu a fost de opt mii de lire sterline pe un jucător de tenis de masă. Nu aveam cunoștințe speciale de tenis de masă, dar totul era blocat în acel moment, așa că nu era prea multe evenimente pe care să pariez.Îmi amintesc că am stat în camera din față și am avut gânduri sinucigașe, iar copiii mei se jucau și mă gândeam: - O, Doamne, am făcut-o din nou! - ", a spus Merson, citat de Daily Mail.
Merson, tată de opt copii, și-a văzut primele două căsnicii distruse din cauza dependențelor sale și crede că actuala lui soție l-ar părăsi dacă va recidiva. Drept urmare, el a dezvăluit că toate salariile sale sunt acum virate în contul soției sale și că primește bani de buzunar de la ea. Merson participă, de asemenea, la sesiunile Gamblers Anonymous și a devenit un ambasador al unei aplicații de sprijinire a persoanelor care au probleme cu dependența de jocuri de noroc.
În timpul carierei sale de fotbalist, Merson a câștigat două titluri în Anglia și FA Cup în timp ce era la Arsenal și a adunat 23 de selecții la naționala Angliei. A mai jucat pentru Middlesbrough, Aston Villa, Portsmouth și Walsall.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo