Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mount, mesaj de "adio" pentru fanii lui Chelsea! Primul mare transfer al verii pentru United

Cristian Mihală

Publicat 05/07/2023 la 10:51 GMT+3

Internaţionalul englez Mason Mount a anunţat marţi, printr-o înregistrare video postată pe contul său de Instagram, că va părăsi echipa de fotbal Chelsea Londra, iar viitoarea sa destinaţie va fi Manchester United, conform presei britanice.

Christian Eriksen of Manchester United and Mason Mount of Chelsea during the Premier League match between Chelsea FC and Manchester United at Stamford Bridge on October 22, 2022 in London, United Kingdom. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

"Având în vedere speculaţiile din ultimele şase luni, acest lucru s-ar putea să nu vă surprindă, dar asta nu face mai uşor să vă anunţ că am decis să părăsesc Chelsea. Ştiu că unora nu le va plăcea această decizie, dar consider că este decizia corectă în acest moment al carierei mele", a spus jucător.

Mount, la Manchester United pentru 60 de milioane de lire

Chelsea şi Manchester United au purtat negocieri de mai multe săptămâni, care s-au tensionat după ce gruparea de pe Old Trafford i-a anunţat pe londonezi că a treia sa ofertă, în valoare de 55 de milioane de lire sterline (64 milioane euro) a fost ultima şi, în cazul în care nu va fi acceptată, se va reorienta pe piaţa transferurilor.
Totuşi, părţile au reluat tratativele și s-a ajuns la un acord total pentru suma de 60 de milioane de lire (bonusuri incluse). Mount va semna un contract valabil până în 2028, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.
În vârstă de 24 de ani, Mason Mount s-a format ca jucător la Chelsea, fiind împrumutat la Vitesse Arnhem (Olanda) şi Derby Coutny, înainte de a-şi face debutul în prima echipă a londonezilor, în 2019.
El a câştigat Liga Campionilor cu gruparea de pe Stamford Brige, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor, toate în 2021.
Mason Mount a fost selecţionat de 36 de ori în naţionala Angliei, cu care a participat la Cupa Mondială 2022 din Qatar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo