Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nu doar Haaland bate recorduri la City! Foden l-a întrecut pe Messi într-un top foarte interesant

Nicu Savin

Publicat 02/10/2022 la 21:38 GMT+3

Elring Haaland și Phil Foden au marcat câte un hattrick în derby-ul dintre Manchester City și Manchester United, câștigat de "cetățeni" cu 6-3. Ambii jucători au stabilit recorduri impresionante prin reușitele lor, dar cel al englezului atrage atenția în mod special, deoarece l-a devansat pe Lionel Messi într-un top deosebit.

Manchester City: Erling Braut Haaland (li.) und Phil Foden (re.)

Credit imagine: Getty Images

City i-a predat o lecție de fotbal rivalei United, în derby-ul orașului Manchester. Echipa lui Guardiola a dominat partida de la un capăt la altul și s-a impus în final cu 6-3, un rezultat care nu reflectă neapărat realitatea din teren, diferența dintre cele două echipe fiind mult mai mare.
Golurile "cetățenilor" au fost marcate de numai doi jucători, Haaland și Foden, fiecare reușind câte un hattrick. Norvegianul a devenit primul om din istoria Premier League care marchează de 3 ori în 3 meciuri consecutive jucate pe teren propriu, dar și Foden a bifat o bornă uluitoare.

Phil Foden a ajuns mai repede de cât Messi la 50 de goluri marcate sub comanda lui Guardiola

Englezul a ajuns la 51 de goluri marcate în cariera de profesionist, devenind astfel cel mai tânăr jucător care înscrie 50 de goluri sub comanda lui Pep Guardiola. Nici măcar marele Messi nu reușea să marcheze mai repede 50 de goluri la Barcelona, când era antrenat de actualul manager al lui City. Argentinianul avea cu 37 de zile mai mult în momentul în care înscria al 50-lea său gol în tricoul blaugrana.
"Sunt atât de recunoscător că am marcat primul meu hattrick în tricoul lui City, mai ales în derby. Wow, ce senzație", a scris Foden pe contul personal de Twitter la câteva ore după finalul partidei cu United.
Deși are numai 22 de ani, Foden are deja un palmares de invidiat. Atacantul a câștigat 11 trofee cu City, printre care 4 titluri în Premier League. La nivel individual, Foden a fost desemnat în două rânduri cel mai bun tânăr jucător din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo