Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL - Primul antrenor demis în Premier League, în noul sezon

Cristian Mihală

Publicat 30/08/2022 la 12:53 GMT+3

Decizia clubului de a-l demite pe Scott Parker vine după înfrângerea usturătoarea administrată de Liverpool în campionat. Bournemouth a pierdut sâmbăta cu scorul de 9-0 pe Anfield.

Scott Parker and Jürgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Valentin Popescu
Înfrângerea dureroasă pe care a suferit-o Bournemouth pe terenul lui Liverpool nu a putut fi digerată cu ușurință de conducerea clubului. Echipa pierduse în etapele precedente cu alte două formații de top, Arsenal și Manchester City, cu scorurile de 0-3, respectiv 0-4. Neșansa de a juca în startul sezonului cu granzii din Anglia l-a costat funcția pe antrenorul Parker. Echipa a caștigat un singur meci din cele patru disputate în Premier League, cu Aston Villa în prima etapă, scor 2-0.
După meciul cu Liverpool, Parker se plângea de conducerea clubului, care nu a transferat jucători foarte valoroși în această vară. Bournemouth a adus trei fotbaliști gratis și a cheltuit 26,5 milioane de euro pentru transferul altor doi jucători. Prea puțin, a dat de înțeles Scott Parker, referindu-se la aceste achiziții: "Mi-a fost foarte clar ce se va întâmpla sezonul acesta și îmi mențin această poziție. Fiecare dintre noi are de luat o decizie. Am încercat să aducem mai multă calitate, dar există un milion de motive pentru care nu s-a întâmplat acest lucru". Se pare că declarația nu a fost pe placul conducerii.

Patronului rus Maxim Demin, în căutarea unui alt antrenor la Bournemouth

Într-un comunicat publicat marți pe site-ul Bournemouth, clubul a anunțat că s-a despărțit de antrenorul principal Scott Parker.
Patronul clubului, rusul Maxim Demin a declarat: "Aș dori să îmi exprim recunoștința față de Scott și echipa sa pentru eforturile depuse în timpul petrecut alături de noi. Promovarea noastră înapoi în Premier League, sezonul trecut, sub mandatul său, va fi întotdeauna amintită ca fiind unul dintre cele mai de succes sezoane din istoria noastră.
Cu toate acestea, pentru ca noi să continuăm să progresăm ca echipă și club în ansamblu, dorim să ne aliniem în strategia noastră de a conduce clubul în mod durabil. De asemenea, trebuie să arătăm respect unul față de celălalt... Vom începe căutarea unui nou antrenor principal."
Gary O'Neil vă prelua conducerea interimară a echipei și va fi asistat de Shaun Cooper și Tommy Elphick.
Miliardarul rus Maxim Demin nu a fost vizat pentru sancțiuni din partea guvernului britanic ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022. Acest lucru se datorează faptului că afacerisul a devenit cetățean britanic.
Înainte de a veni la Bournemouth, Scott Parker a mai antrenat-o pe Fulham două sezoane între 2019-2021, formație pe care a adus-o în prima Ligă engleză. Fulham a retrogradat din nou în Championship în sezonul următor, după care Parker a fost contactat de Bournemouth în 2021. A luat echipa tot din Championship, reușind și de această dată să promoveze în Premier League.
Văzând rezultatele dezastruoase din startul sezonului, conducerea clubului nu dorește ca Bournmouth să aibă soarta lui Fulham, astfel că a luat decizia de a se desparți de Parker.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo