Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Man United pierde teren în lupta pentru Europa! "Diavolii", egal la Bournemouth, după un meci superb

Nicu Savin

Publicat 13/04/2024 la 21:52 GMT+3

Bournemouth și Manchester United au remizat, scor 2-2, într-un meci contând pentru etapa a 32-a din Premier League. Gazdele au condus de două ori, însă "diavolii" au revenit de fiecare dată prin golurile marcate de Bruno Fernandes.

AFC Bournemouth gegen Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Manchester United luase numai două puncte din ultimele 3 etape din Premier League și spera să oprească seria rezultatelor nefaste în duelul din deplasare cu Bournemouth, însă echipa lui Erik Ten Hag a făcut un nou meci slab și a scos doar o remiză.
Titularizat în centrul defensivei, tânărul Willy Kambwala s-a împiedicat într-un duel cu Dominic Solanke și atacantul de 26 de ani a deschis scorul pentru gazde în minutul 16. A fost al 17-lea gol marcat de Solanke în actualul sezon, record absolut pentru un jucător de la Bournemouth într-o singură stagiune din Premier League.
"Cireșele" au condus cu 1-0 doar până în minutul 31, când Bruno Fernandes a restabilit egalitatea cu un șut năpraznic din interiorul careului. Gazdele nu s-au demoralizat și au reveni în avantaj la doar 5 minute distanță, când Justin Kluivert l-a învins pe Onana cu un șut la colțul scurt.

Bournemouth - Man United 2-2 | "Diavolii", al 4-lea meci la rând fără succes în Premier League

În partea secundă, United a alergat după egalare și golul de 2-2 a venit din piciorul aceluiași Bruno Fernandes, care a transformat un penalty în minutul 65. A fost al 52-lea gol marcat de portughez în Premier League. De când el a ajuns la clubul de pe Old Trafford, niciun alt mijlocaș nu a înscris mai multe goluri în cel mai tare campionat al lumii.
Finalul de meci a fost agreabil, cu ambele echipe încercând să obțină victoria. În cele din urmă s-a terminat 2-2, dar putea fi și mai rău pentru "diavoli". În minutele suplimentare, centralul Tony Harrington a acordat penalty pentru Bournemouth, dar colegii din camera VAR i-au transmis că faultul comis de Kambwala fusese în afara careului, astfel că a revenit asupra deciziei și a dictat doar lovitură liberă de la marginea careului.
În meciul de azi, Bournemouth a tras 20 de șuturi spre poarta lui Onana (5 cadrate). Asta înseamnă că adversarele lui United au șutat de 565 de ori spre poarta "diavolilor", ceea ce reprezintă un record negativ de când se fac asemenea statistici și mai sunt 6 etape până șa final. Precentul record data din sezonul 2003-2004 (adversarele au tras 564 de șuturi spre poarta lui United).
În urma acestui rezultat, Manchester United rămâne pe locul 7 în Premier League, la egalitate cu Newcastle, dar cu un golaveraj inferior, și cu numai două puncte peste West Ham, a 8-a clasată. Echipa lui Ten Hag e calificată în semifinalele FA Cup, dar dacă nu va câștiga acea competiție și nu va începe să lege victorii în campionat riscă să rateze participarea în ediția viitoare a cupelor europene.
Săptămâna viitoare, Man United va juca semifinala din FA Cup pe terenul lui Coventry, formație din Championship, iar următorul meci în Premier League al "Diavolilor" e programat pe 24 aprilie, acasă cu Sheffield United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo