Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, victorie clară în fața lui Bournemouth. Liderul din Premier League a făcut o repriză secundă perfectă

Andrei Nicolae

Publicat 21/01/2024 la 20:27 GMT+2

Liverpool s-a impus fără mari probleme în fața lui Bournemouth într-un meci din etapa cu numărul 21 din Premier League, scor 4-0. Dublele lui Darwin Nunez și Diogo Jota au adus victoria echipei de pe Anfield, care și-a consolidat poziția de lider în Albion.

Liverpool - Bournemouth

Credit imagine: Getty Images

Meciul de pe terenul lui Bournemouth a fost lipsit de ocazii mari în prima repriză. Nicio formație nu a reușit să fie periculoasă în primele 45 de minute, asfel că scorul la pauză a fost 0-0.
Cu toate acestea, cele două echipe au setat în primul act o premieră în Premier League după o pauză de aproximativ 4 ani ani. Din decembrie 2019 nu s-a mai întâmplat ca toate șuturile trimise de cele două echipe aflate pe teren să fie expediate din afara careului. Liverpool și Bournemouth au trimis de șapte ori mingea spre poartă, însă pentru niciun șut jucătorii nu au intrat în spațiul de pedeapsă.
Citește și:

Liverpool, victorie la scor în fața lui Bournemouth

După revenirea de la cabine, Liverpool a deschis rapid scorul prin Darwin Nunez, servit excelent de Diogo Jota. Grație acestei reușite, uruguayanul a ajuns la 100 de goluri în întreaga sa carieră, 24 dintre ele fiind marcate în tricoul "cormoranilor".
După ce au deschis scorul, jucătorii de pe Anfield și-au dat drumul la joc și au fost mult mai activi pe faza ofensivă, motiv pentru care și-au majorat avantajul în minutul 71. Diogo Jota a marcat golul de 2-0 din pasa lui Cody Gakpo, iar lusitanul avea să mai marcheze încă o dată nouă minute mai târziu.
La "borna" 80, portughezul a făcut dubla, după ce l-a învins pe portarul lui Bournemouth din careul mic. Ultimul gol a fost înscris însă de marcatorul primei reușite, Darwin Nunez, care și-a mai trecut încă o dată numele pe tabelă în minutul 90+3. Sud-americanul a devenit primul jucător din Premier League cu 10 goluri și 10 pase decisive în toate competițiile, setând astfel și scorul final, 4-0.
Liverpool a obținut astfel a treia victorie consecutivă în campionat și și-a consolidat poziția de lider al Angliei. Jucătorii lui Klopp au ajuns la 48 de puncte după 21 de etape, fiind cu cinci puncte în fața lui Manchester City, care are însă un meci în minus.
Pentru liderul din Premier League urmează returul din semifinalele Cupei Ligii Angliei, unde dă peste Fulham, în timp ce Bournemouth va juca împotriva lui Swansea în 16-mile Cupei Angliei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo