Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

The Times anunță cât va dura procesul dintre Manchester City și Premier League! Verdictul experților

Nicu Savin

Actualizat 10/02/2023 la 10:02 GMT+2

Manchester City se confruntă cu probleme serioase, după ce a fost acuzată de încălcarea repetată a normelor financiare de către oficialii Premier League. Celebra publicație The Times a stat de vorbă cu mai mulți specialiști, care au anunțat că un verdict final în acest caz este departe, procesul urmând să dureze între 2 și 4 ani.

Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Fotbalul englez a fost zguduit la începutul acestei săptămâni, după ce Premier League a acuzat public clubul Manchester City de încălcarea regulilor financiare în mod continuu și repetat. O anchetă începută în 2018 a scos la iveală că gruparea de pe Etihad s-a abătut de la normele în vigoare de peste 100 de ori, între 2009 și 2018.
Premier League și-a terminat treaba, iar cazul va fi acum judecat de o comisie independentă de justiție. Specialiștii în domeniu sunt de acord că City se confruntă cu o problemă foarte gravă și riscă depunctarea sau chiar retrogradarea, dar e clar că "cetățenii" își construiesc o apărare solidă, angajând deja cel mai renumit avocat englez.

Procesul dintre Manchester City și Premier League ar putea dura 4 ani

Toată lumea se întreabă când se va da un verdict în acest caz complex, iar englezii de la The Times au dat răspunsul. Mai mulți experți au vorbit pentru celebra publicație și toți sunt de părere că va dura mult timp până când City își va afla pedeapsa sau va fi achitată. Asta pentru că indiferent de prima decizie a comisiei independente, atât City, cât și Premier League vor putea face recurs. Astfel, e de așteptat ca procesul să dureze minim doi ani, dar e posibil să se întindă chiar pe o durată de 4 ani.
"Nu aș fi deloc surprins dacă ar dura mai mult de doi ani. Este puțin probabil ca Manchester City să nu facă apel dacă va primi o sancțiune severă. În același timp, va fi foarte greu pentru Premier League să demonstreze gravitatea faptelor", a declarat Stefan Borson, un renumit avocat englez, care a fost implicat în multe alte proceduri judiciare care au avut loc în fotbalul englez.
Un alt argument al jurnaliștilor englezi în vederea unui proces de lungă durată este exemplul dat în trecut cu Sheffield United sau Derby County. Cele două cluburi au fost judecate pentru nereguli financiare pentru perioade de doi sau trei ani, iar verdictele justiției au venit după un an și jumătate. Cazul celor de la Manchester City cuprinde o perioadă de 10 ani, deci e clar că totul va dura mai mult. Avantajul celor de la Premier League este că faptele nu se prescriu, așa cum a fost cazul în procesul dintre UEFA și City, în 2020, când TAS le-a redat dreptul "cetățenilor" să participe în cupele europene, după ce forul european le interzisese acest lucru pentru o perioadă de doi ani.
În acest context, e aproape sigur că Manchester City nu va suferi în acest sezon indiferent dacă clubul este sau nu vinovat. Totuși, chiar și dacă procesul se va finaliza peste 4 ani, un verdict nefavorabil se va pune în aplicare imediat. Astfel, City ar putea fi retrogradată sau depunctată chiar și în sezonul 2026-2027, pentru încălcarea unor reguli din urmă cu 15 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo