Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, acord de principiu cu înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunțul făcut în Germania

Bianca Dumitru

Publicat 09/04/2024 la 11:50 GMT+3

Jurgen Klopp a anunțat la începutul acestui an că va pleca de la Liverpool la finalul acestui sezon. Oficialii de pe Anfield au început imediat să-i caute un înlocuitor și se pare că l-au găsit. Presa din Germania a anunțat că aceștia au ajuns la un acord cu Ruben Amorim, care ar urma să-i ia locul lui Klopp pe banca "cormoranilor".

Jürgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp a anunțat public la sfârșitul lunii ianuarie că va pleca de la Liverpool la finalul acestui sezon, spunând că a luat această decizie radicală din cauza lipsei de energie, el simțind că nu mai are resurse fizice și mentale pentru a continua pe Anfield.
Șefii "cormoranilor" au început imediat să-i caute un înlocuitor, pe lista acestora aflându-se în ultima vreme, printre alții, Zinedine Zidane, Hansi Flick, Xabi Alonso, Roberto de Zerbi sau Ruben Amorim.
Presa din Germania a anunțat astăzi că oficialii clubului de pe Anfield au ajuns la un acord cu cel care ar urma să-i ia locul lui Klopp pe banca tehnică a echipei. Conform Sky Germania, este vorba despre antrenorul lui Sporting Lisabona, Ruben Amorim, care ar fi "pregătit să accepte o nouă provocare interesantă în Anglia de la începutul sezonului viitor".
Potrivit sursei citate, portughezul de 39 de ani s-ar fi înțeles cu "cormoranii" asupra unui contract de 3 ani, în perioada următoare fiind programate negocierile finale dintre șefii clubului englez și cei de la Sporting, cu care Amorim mai are contract până în 2026.
Fostul fotbalist, care a evoluat de-a lungul carierei doar în Portugalia și Qatar, și-a început cariera de antrenor în 2018. El a stat până acum pe băncile celor de la Casa Pia, Braga B, Braga și Sporting, cu aceasta din urmă semnând în martie 2020.
Citește și:

RUBEN AMORIM POATE VENI CU UN SISTEM NOU LA LIVERPOOL

Săptămâna trecută, presa internațională a scris că Ruben Amorim este favorit să preia echipa de pe Anfield din sezonul următor. Antrenorul este pe cale să aducă un nou titlu celor de la Sporting Lisabona, aflându-se pe primul loc în campionatul portughez, la 4 puncte de Benfica.
În vârstă de doar 39 de ani, Amorim ar urma să aducă schimbări importante la echipa de pe Merseyside. Tehnicianul portughez ar putea să schimbe sistemul de joc cu care Jurgen Klopp a făcut istorie pe Anfield.
Formația 4-3-3 ar dispărea, iar Liverpool ar fi dispusă într-un 3-4-3, sistem pe care Amorim îl folosește la Sporting. Jurnaliștii englezi de la Sport Bible au conturat un posibil prim 11 al lui Liverpool cu Ruben Amorim pe bancă.
Iată cum ar putea arăta echipa: Alisson - Gomez, Van Dijk, Konate - Alexander-Arnold, Mac Allister, Endo / Szoboszlai, Robertson - Salah, Nunez, Diaz.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo