Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luton Town a scris istorie cu 2 goluri în primele 137 de secunde din meciul cu Brighton. Record în Anglia în acest secol

Andrei Nicolae

Publicat 30/01/2024 la 22:26 GMT+2

Luton Town a scris o pagină de istorie remarcabilă pentru fotbalul din Premier League, după ce a înscris de două ori în primele 137 din meciul contra lui Brighton, în etapa cu numărul 22. Echipa aflată pe locul 18 în Anglia a setat o premieră în Albion după o pauză de 26 de ani.

Luton Town's English striker #09 Carlton Morris (R) celebrates with teammates after scoring their first goal during the English Premier League football match between Burnley and Luton Town at Turf Moor in Burnley, north-west England on January 12, 2024.

Credit imagine: Getty Images

Luton Town și Brighton se întâlnesc în acest moment în etapa cu numărul 22 din Anglia, iar fanii de pe Kenilworth Road au asistat în primele minute ale jocului la scrierea unei noi pagini de istorie a fotbalului din Anglia.
Echipa de pe locul 18 din Albion a deschis scorul în secunda 19 a partidei prin Elijah Adebayo, intrând în rândul celor mai rapizi marcatori din istoria primului eșalon. Aproximativ 2 minute mai târziu, Luton a dat din nou lovitura și a făcut 2-0 în primele 137 de secunde de joc, prin Chiedozie Ogbene.
Acesta a fost momentul care a introdus-o pe Luton în istoria definitivă a campionatului englez. Grație reușitei din minutul 3, micul club din Albion a devenit a doua cea mai rapidă formație din întreaga istorie Premier League care marchează 2 goluri.
Citește și:

Luton Town a scris istorie pentru acest secol în Anglia

Cele mai rapide 2 goluri din istoria Premier League au fost marcate de Leicester City, într-un duel cu Derby County din aprilie 1998. Atunci, "vulpile" au marcat după fix 120 de secunde.
Cu toate acesea, Luton a setat un record pentru acest secol, devenind cea mai rapidă echipă din secolul 21 care înscrie 2 goluri, cu reușitele din primele 137 de secunde ale meciului contra lui Brighton. Această bornă dă dovadă că istoria poate fi scrisă și de echipele mai puțin galonate din fotbal, nu neapărat de marile puteri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo