Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hojlund, în istoria lui Manchester United, după ce a marcat în victoria cu West Ham! Chelsea, rezultat catastrofal

Nicu Savin

Actualizat 04/02/2024 la 18:12 GMT+2

Manchester United a câștigat cu 3-0 contra lui West Ham United, în etapa a 23-a din Premier League. Hojlund a deschis scorul și a stabilit un record impresionant în istoria clubului. Într-un alt meci, Chelsea a pierdut acasă cu Wolverhampton, scor 2-4, și a ajuns în a 2-a jumtate a clasamentului.

Rasmus Hojlund

Credit imagine: Getty Images

În ziua în care toată atenția din Premier League e pe derby-ul dintre Liverpool și Arsenal au mai avut loc 3 partide, iar spectacolul a fost la înălțime. Pe Old Trafford, Manchester United a reușit să câștige contra lui West Ham, scor 3-0, legând doar pentru a 3-a oară în acest sezon două victorii la rând în campionat.
După succesul dramatic de pe Molineux împotriva lui Wolves, scor 4-3, "diavolii" au avut un meci mult mai liniștit în fața lui West Ham. Chiar în ziua în care a împlinit 21 de ani, Rasmus Hojlund a decschis scorul în minutul 23, cu un șut perfect de la marginea careului. Astfel, danezul a ajuns la 4 meciuri consecutive de campionat în care și-a trecut numele pe lista marcatorilor și a devenit cel mai tânăr jucător din istoria lui Man United care înscrie în 4 meciuri unul după altul.
West Ham a avut două șanse bune de a egala până la pauză, dar Onana a fost la post la șuturile lui Johnson și Kudus. Hojlund a ratat o ocazie uriașă de a face dubla în prelungirile primei părți, dar avantajul gazdelor s-a dublat în minutul 49, când un șut deviat al lui Garnacho l-a lăsat fără reacție pe Areola.
West Ham a fost incapabilă să intre în meci și victoria lui United a devenit certă în minutul 84, când Garnacho a finalizat perfect un contraatac școală, stabilind scorul final.
În urma victoriei de azi, echipa lui Ten Hag a depășit-o pe West Ham în clasament și a urcat pe locul 6, fiind acum la 8 puncte distanță de locul 4, ocupat de Aston Villa. În runda viitoare, United va juca chiar pe Villa Park, iar o victorie acolo ar crește considerabil șansele "diavolilor" la a termina pe un loc care duce în Champions League.

Chelsea, al 2-lea eșec la rând cu 4 goluri încasate

Într-un alt meci jucat de la aceeași oră, Chelsea și-a dezamăgit încă o dată fanii. După eșecul la scor cu Liverpool de săptămâna trecută, echipa lui Pochettino a pierdut pe Stamford Bridge contra lui Wolverhampton. Londonezii au început perfect meciul, iar Cole Palmer a deschis scorul în minutul 19, jucătorul venit de la City ajungând deja la 10 goluri pentru Chelsea în Premier League.
Avantajul gazdelor nu a durat decât 3 minute, deoarece Cunha a egalat în minutul 22, iar "lupii" chiar au intrat în avantaj la vestiare, după autogolul lui Disasi din minutul 42. Chelsea s-a zbătut să revină în joc, dar golul 4 a venit tot în poarta lui Petrovic. Cunha a făcut dubla în minutul 63, iar de acolo jocul a curs în favoarea echipei lui Gary O'Neil. Dezastrul a fost complet pentru Chelsea în minutul 82, când Cunha a semnat hattrick-ul, după ce a transformat un penalty.
Brazilianul a devenit abia al 4-lea fotbalist din istorie care marchează 3 goluri contra lui Chelsea pe Stamford Bridge, în Premier League. Primii 3 au fost Nwanko Kanu (Arsenal - 1999), Robin van Persie (Arsenal - 2011) și Sergio Aguero (Man City - 2016).
Thiago Silva a redus din diferență în minutul 86, dar totul era pierdut pentru Chelsea, care a suferit a doua înfrângere consecutivă cu 4 goluri primite, o contraperformanță uriașă și greu de digerat pentru suporteri și probabil și pentru proprietari.
În urma victoriei de azi, prima pe terenul lui Chelsea în istoria Premier League, Wolverhampton a urcat peste londonezi în clasament, pe locul 10. Așadar, Chelsea a ajuns în a 2-a jumătate a ierarhiei, pe 11, iar în etapa viitoare va juca un derby londonez, cu Crystal Palace, pe Selhurts Park.
În cel de-al 3-lea meci jucat la aceeași oră, Bournemouth a remizat acasă cu Nottingham Forest. Ambele goluri au fost marcate în prima repriză: Justin Kluivert a deschis scorul încă din minutul 5, iar Callum Hudson-Odoi a egalat în ultimul minut al primei părți. "Cireșele" au jucat finalul de meci în 10 oameni, după ce Philip Billing a primit roșu direct în minutul 84.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol