Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League, față în față cu o schimbare majoră! Manchester City și Manchester United se opun

Maria Olteanu

Publicat 29/04/2024 la 20:22 GMT+3

Cluburile din Premier League au ajuns la un acord de principiu în privinţa introducerii unui plafon salarial, un vot final fiind aşteptat în iunie, a indicat luni BBC, potrivit Reuters.

Bernardo Silva esulta per il gol in Manchester City-Chelsea - FA Cup 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

Cluburile au convenit provizoriu să fixeze o limită pentru suma pe care o pot cheltui, plafonul fiind bazat pe suma obţinută din drepturile de televiziune de clubul cu cele mai mici venituri din ligă.
The Athletic a indicat că măsura a fost discutată luni în cadrul adunării acţionarilor cluburilor din prima divizie a campionatului de fotbal al Angliei, la Londra, iar plafonul ar putea intra în vigoare încă din sezonul 2025-26.
16 cluburi au votat în favoarea noilor linii directoare, Chelsea s-a abţinut, iar Manchester City, Manchester United şi Aston Villa s-au opus, a menţionat The Independent.
În această lună, cluburile din Premier League au discutat o trecere către un nou sistem bazat pe raportul dintre costurile echipei şi venituri pentru un număr de luni, similar cu Regulamentul UEFA privind sustenabilitatea financiară (FSR). Actualele reguli de profitabilitate şi sustenabilitate (PSR) ale Premier League ar urma să fie eliminate treptat până la startul sezonului 2025/2026.

Cluburile din Premier League au ajuns la un acord în privinţa introducerii unui plafon salarial

Cluburile se vor limita probabil să cheltuiască 85% din veniturile lor pe transferuri, salarii şi comisioane pentru agenţi dacă noile reguli sunt adoptate la Adunarea Generală Anuală din iunie.
PSR va fi încă în vigoare în sezonul viitor, cu o perioadă de tranziţie în sezonul 2024-25, la fel şi deducerile de puncte, care vor rămâne, de asemenea, parte din noile reguli după adoptarea acestora.
Pentru încălcarea PSR, Everton a fost sancţionat cu o penalizare de opt puncte, pentru două încălcari ale regulilor, în timp ce Nottingham Forest a suferit o deducere de patru puncte.
Sursă: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo