Transferat de Huesca în această vară de la Villarreal, fundaşul dreapta a avut o evoluţie solidă în tricoul primei reprezentative, ţinând cont că a fost vorba de un debut.
"Plecat de la 7 ani din România în Spania, Raţiu a fost format de Villarreal, stabiliându-se la acea vârstă în oraşul Aguaviva din Teruel. El a impresionat la debut, fiind un pariu al selecţionerului Mirel Rădoi, care l-a convocat la naţionala mare după evoluţiile de la Jocurile Olimpice de la Tokyo", precizează jurnaliştii de la cotidianul AS.
Fotbal
VIDEO | Haos în Rusia! Bătaie cruntă între jucători, la Zenit - Spartak! S-a lăsat cu 6 eliminări
ACUM 10 MINUTE

Raţiu, pariul lui Mirel Rădoi

Fundaşul nu va putea evolua pentru Huesca în meciul cu Oviedo de luni, ţinând cont că este la echipa naţională a României, însă ar putea evolua în partidele cu Liechtenstein şi Macedonia de Nord.
El ar putea reveni în echipa celor de la Huesca luni, 13 septembrie, în partida cu Lugo.
Raţiu a evoluat la toate grupele de juniori ale lui Villarreal, debutând la prima echipă într-un meci din Europa League, în sezonul 2018/2019, într-o partidă cu Valencia.
Sezonul trecut a fost împrumutat în Olanda, la Den Haag, dar a revenit la echipă în a doua jumătate a lui pentru a se antrena cu prima echipă şi pentru a evolua la tineret.
Este cotat de site-ul Transfermarkt la 300.000 de euro.
"Am crezut că voi fi mai emoționat, dar, din păcate pentru ei, n-a fost așa și am făcut un meci bun. Am aflat înainte de meci, nu credeam că voi fi titular din primul meci, dar m-am simțit bine. Mă înțeleg cel mai bine cu jucătorii de la tineret".
"De la șapte ani am plecat în Spania, am venit în România doar la națională. Mai vorbesc în română, acum mai mult că am vorbit și la Tokyo. E mai greu în română. Formulez în gând înainte, ca să zic bine. E foarte mare dorința de a ajunge la Mondial. Nu știu dacă va fi mai greu în Macedonia, dar sigur își vor dori să câștige, mai ales că au făcut egal acum(n.r. cu Armenia)", a declarat Raţiu, la Pro TV.
Fotbal
FC Brașov dă lovitura în Ghencea: victorie, 1-0 cu Steaua!
ACUM 33 MINUTE
Fotbal
Courtois și-a pus la zid coechipierii, după înfrângerea cu Maroc: "E frustrant pentru un portar"
ACUM O ORĂ