Transferul lui Mesut Ozil la Fenerbahce este cel mai discutat subiect din fotbalul din Turcia, la ora actuală. Mijlocașul german a ajuns la un acord cu conducerea lui Arsenal să-și încheie contractul scadent în vară.
Ozil și-a făcut publică dorința uriașă de a semna cu Fener, în timp ce fanii turci au luat cu asalt rețelele sociale pentru a-l primi cum se cuvine. Totuși, mutarea impresionantă nu va fi ușor de finalizat. Motivul? Fenerbahce trece printr-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar. Mai precis, gigantul din Super Lig are o datorie de 460 de milioane de lire
În aceste condiții, oficialilor de la Istanbul le va fi aproape imposibil să acopere, fără ajutor din exterior, salariul uriaș al lui Ozil, în valoare de 3,5 milioane de lire/an. De notat că, la Arsenal, campionul mondial din 2014 câștiga 18 milioane de lire pe sezon.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, demis de la naţionala Spaniei, după dezastrul cu Maroc. Anunţul oficial al Federaţiei
ACUM 8 MINUTE
https://i.eurosport.com/2021/01/20/2974806.jpg

Președintele lui Fenerbahce face apel la suporteri să finanțeze transferul lui Ozil

Chiar dacă Ozil ar accepta să încaseze un salariu mult mai mic la Fenerbahce, clubul turc tot s-ar lovi de bugetul restrâns. Astfel, Ali Koc, președintele formației din Istanbul a recurs la o soluție disperată: le-a cerut ajutorul fanilor să susțină financiar transferul lui Ozil.
Campania respectivă se va realiza prin trimiterea unor SMS-uri din partea suporterilor turci, în valoare de 2 lire/mesaj.
"Avem o rugăminte față de fanii noștri. Vă rugăm să continuați să ne susțineți. Suntem dependenți și de suportul vostru financiar. În ziua în care Ozil va semna, vă voi ruga să spargeți recordul în cadrul campaniei de SMS-uri. Poate se vor aduna 300.000, 500.000 sau chiar un milion de mesaje. Acest lucru ne-ar ajuta enorm", a transmis Ali Koc, președintele lui Fenerbahce.
Potrivit presei internaționale, Ozil ar urma să semneze un contract valabil până în 2024, cu Fenerbahce.
În tot acest timp, Fenerbahce se luptă cu datorii colosale, în valoare de 460 de milioane de lire. Fener a transferat 8 jucători de primă echipă la începutul sezonului și este singurul club din TOP 4 din Turcia care a încercat să-și acopere datoriile fără un program de reconstrucție.
https://i.eurosport.com/2021/01/21/2975873.jpg
Cupa Mondială FIFA
Olanda - Argentina înseamnă şi duelul Van Gaal - Di Maria! "Cel mai slab antrenor din cariera mea"
ACUM 21 MINUTE
Fotbal
Sofa Commentary
ACUM 38 MINUTE