City și Barcelona negociază în aceste zile cea mai importantă mutare din istoria fotbalului, iar diferența dintre cerere și ofertă nu e tocmai mare, după cum a anunțat presa britanică.
Problema contractului lui Messi a fost și ea discutată în cele mai mici detalii de șefii de pe Etihad cu reprezentanții jucătorului, iar sport.es a aflat detalii interesante din viitoarea înțelegere.

Detaliile contractului lui Messi cu Manchester City

Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Aceasta se va întinde pe 5 ani, până în iunie 2025, dar Messi nu va evolua doar pentru trupa lui Guardiola. Din sezonul 2023-2024, când sud-americanul va fi ajuns deja la 36 de ani, el va lua drumul Major League Soccer, unde va îmbrăca tricoul lui New York City, formație deținută de patronii clubului englez.
Informația aceasta nu e nouă, ea fiind discutată în cursul acestei săptămâni de mai multe ori, dar detaliile aflate de ziarul catalan menționat mai sus vin să facă un tablou complet al ofertei lui Manchester City. Pentru a respecta fair-play-ul financiar, trupa lui Guardiola nu îi poate oferi lui Messi mai mult de 100 de milioane de euro/an, salariu brut. Ar fi o ofertă sub ceea ce câștigă la Barcelona, care îl plătește cu peste 80 de milioane de euro/sezon, net.
Ca atare, avocații britanicilor au găsit o găselniță inteligentă: Messi va primi o primă de 250 de milioane de euro, dar abia după ce va ajunge la New York City. Astfel, suma câștigată în următorii 5 ani va fi mult mai mare decât ce primește în prezent de la Barcelona, iar Manchester City se degrevează de o cheltuială imensă, pe care patronii și-o asumă prin "satelitul" din MLS.
Messi și-ar fi dat deja acordul privind această formulă și singurele incertitudini în acest moment par legate de momentul sosirii în Premier League: fie acum, dacă cele două cluburi se înțeleg, fie din stagiunea viitoare, în ianuarie starul argentinian urmând a intra în ultimele șase luni de contract și putând semna gratis cu oricine.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51