Marele obiectiv al conducerii campioanei Franţei a fost păstrarea lui Mbappe, iar sacrifiile financiare făcute şi-au găsit răspuns, francezul refuzând în cele din urmă Real Madrid şi semnând prelungirea contractului cu PSG pe încă doi ani.
În tentativa de a-l convinge pe Mbappe să rămână, Al Khelaifi i-a promis transferuri importante, astfel încât campionul mondial să aibă garanţii că se poate lupta cu şanse la cucerirea Ligii Campionilor. Doar că planul conducerii se loveşte ca de un zid, cel puţin pentru moment, din cauza fair-playului financiar.

PSG va fi "tăcută" pe piaţa transferurilor, din cauza fair-play-ului financiar

Fotbal
Cosmin Contra și-a stabilit următoarea țintă după ce s-a despărțit de Al Ittihad! Mesajul românului
ACUM 12 ORE
Astfel, L'Equipe susţine că gruparea de pe Parc des Princes îşi permite să transfere jucători în valoare de doar 80 de milioane de euro în această vară. Din această sumă, PSG a cheltuit deja 35 de milioane de euro pentru a activa opțiunea de cumpărare definitivă a lui Nuno Mendes și ar putea plăti până la 20 de milioane de euro dacă Mauricio Pochettino este concediat şi nu se găseşte o formulă de acord mutual. Antrenorul nu vrea să renunțe la anul rămas din contract, în timp ce oficialii nu concep să mai continue cu argentinianul. Luis Campos, directorul sportiv venit în locul lui Leonardo, îl are ca prioritate pe Galtier, antrenorul lui Nice, fiind convins că fostul tehnician al lui Spurs şi-a arătat limitele.
Evident, suma de 80 de milioane poate creşte dacă PSG va vinde jucători. Deja Paredes şi Icardi au fost puşi pe lista de transferuri, dar momentan cei doi au transmis că nu sunt interesaţi să plece, preferând să stea pe bancă şi să încaseze salariile uriaşe pe care le au în contract. Totuşi, se speră că se va ajunge la un numitor comun, mai ales dacă formaţii importante din Europa vor veni cu oferte clare pe numele lor. Marele pariu al oficialilor este însă Neymar, un fotbalist cu o cotă excelentă în continuare, a cărui plecare ar echilibra mult balanţa. Până acum însă nu a existat vreun interes clar din partea unui gigant al Europei pentru starul brazilian.
În ceea ce priveşte cifrele economice ale lui PSG, L'Equipe susţine că acestea continuă să fie negative. În ultimul sezon, echipa pariziană a avut pierderi cuprinse între 200 de milioane de euro și 300 de milioane de euro și asta în ciuda veniturilor record din 2021. Între timp, au fost aduşi mulţi jucători pe salarii uriaşe, iar "operaţiunea" Mbappe a costat enorm. În plus, eliminarea echipei din optimile Ligii Campionilor au afectat serios clubul la nivel financiar.
Fotbal
Ovidiu Hațegan revine în fotbal la 3 luni după infarct! Va fi arbitru VAR la Supercupa României
ACUM 20 ORE
Serie A
OFICIAL-Răzvan Marin este noul jucător al lui Empoli. Primele cuvinte ale românului,după ce a semnat
ACUM 21 ORE