Tricolorii au făcut un joc destul de bun, şi-au creat destule situaţii de gol, însă au fost lipsiţi de şansă în faţa porţii adverse. În ciuda faptului că s-a ajuns la a 4-a înfrângere la rând în toate competiţiile, selecţionerul e optimist, fiind convins că există toate premisele să construiască o naţională puternică, din toamnă.
"A fost o partidă destul de intensă, echilibrată, am avut situaţiile noastre. Am încercat să ne facem jocul, am reuşit pe început de meci. Din păcate, dacă sunt supărat în această seară, sunt supărat că ajungem în faţa porţii, dar nu reuşim să înscriem. A fost un joc echilibrat cu Anglia. Mă bucur de acest joc în seara asta, avem pe ce construi în septembrie. Cred că putem discuta şi de acel penalty la Ivan. Spre deosebire de jucătorul lor, jucătorul nostru are o tăietură destul de mare. Cred că şi ei trebuie să ţină cont de aceste decizii", a declarat Mirel Rădoi, după Anglia - România 1-0, la PRO X.

Rădoi a admis că intrarea lui Căpuşă a fost neinspirată

Premier League
Klopp, precaut înaintea duelului cu United! Neamțul vede o amenințare în echipa de pe Old Trafford
19/04/2022 LA 08:10
La prima sa intervenţie după intrarea pe teren, debutantul Căpuşă l-a faultat pe Grealish, iar Rashford a marcat din penalty (68). Selecţionerul a recunoscut că a fost neinspirat cu acea mutare, însă e convins că jucătorul nostru va învăţa enorm din această partidă.
"N-a fost un debut foarte fericit pentru el. La faza aia trebuia să mai aştepte, dar e un jucător tânăr care poate să înveţe din aceste momente. Jucătorii resimt o stare de oboseală foarte mare. Trebuie să ne adaptăm. Nu am avut neapărat un obiectiv să debutăm anumiţi jucători. Ne-am dorit ca cei care au fost prezenţi la această acţiune să joace. Eu cred că, în această seară, nici Anglia nu se aştepta să le punem atât de multe probleme", a precizat Rădoi.
România a impresionat mai ales la capitolul atitudine, dar Rădoi nu îşi arogă merite pentru acest lucru. În confruntările cu echipele mari, fotbaliştii se motivează suplimentar, dorind să îşi depăşească condiţia.
"Cred că da, în seara asta aşa am arătat. Cred că jucătorii în astfel de momente sunt motivaţi. Eu cred că la nivelul ăsta am avut deja un plus. M-a bucurat că în fiecare moment am reuşit să ieşim cu construcţie elaborată, am avut ocaziile noastre", a mai spus Rădoi, pentru ca apoi să spună cum a fost revenirea pe Riverside Stadium, din Middlesbrough: "Primul impact cu stadionul a fost unul neplăcut pentru că mi-am adus aminte de acel meci, în care puteam ajunge în finală. Dar a fost o mare performanţă pentru fotbalul românesc".
Premier League
O mare rivală îi oferă șansa transferului lui Rashford! Mutarea este posibilă în vară
27/03/2022 LA 06:03
Fotbal
Rashford, al doilea cel mai abuzat sportiv din lume! Starul care a primit cele mai multe jigniri
20/03/2022 LA 13:26