România va debuta mâine seară la Campionatul European U21. Echipa condusă de Adrian Mutu va da piept cu Olanda în primul meci de la turneul final, iar partida se anunță una extrem de dificilă. Totuși, selecționerul a declarat că fotbaliștii săi sunt extrem de motivați și are mari așteptări de la confruntarea de mâine.
"Băieții sunt pregătiți, sunt motivați, își dau seama de importanța acestui turneu. Le-am spus că trebuie să îmbrățișeze presiunea și nu trebuie să fie prea timorați. Trebuie să mergem să ne jucăm șansele, să avem o atitudine corectă. Mâine vom da totul pe teren.", și-a început Mutu conferința de presă.
Întrebat cât de greu îi este pentru a-i capacita pe jucători și a le lua presiunea de pe umeri, Mutu a răspuns: "Nu este ușor. Ei au și presiunea rezultatului de la campionatul anterior, când s-au jucat semifinale și probabil se gândesc la acest lucru. Le-am spus că nu trebuie să se compare cu generația trecută, pentru că ei sunt diferiți. Ei pot să aibă parcursul lor și pot să scrie pagina lor de istorie pentru România. Emoțiile vor fi, este normal, emoțiile fac parte din viața unui fotbalist."
Romanian Liga I
#BunișiRăi | Radiografia etapei a 7-a din Liga 1! Cine a impresionat și cine a dezamăgit
31/08/2021 LA 10:34

Adrian Mutu: "Nu ne este teamă de Olanda"

În privința adversarului de mâine, Mutu a admis că Olanda este favorită, dar România nu se teme de acest meci: "Pot să spun că este o echipă foarte puternică, care ajunge cu ușurință în fața porții, care marchează foarte mult. Au jucători importanți, care au demonstrat la echipele de club că pot face diferența. Este o echipă redutabilă, dar și noi suntem o echipă foarte bună, am demonstrat-o împotriva unor echipe precum Danemarca că putem juca și putem domina. Nu ne este teamă de ei, suntem atenți la ei, nu-i subestimăm, dar nici nu-i supraevaluăm. Știm importanța acestui meci, fiind primul, dar chiar dacă Olanda pleacă cu prima șansă noi le vom face viața grea."
Mihai Stoichiță a declarat astăzi că din informațiile sale jucătorii și-au impus singuri un obiectiv îndrăzneț, acela de a depăși performanța din urmă cu 2 ani. Mutu nu a confirmat acest lucru, dar a spus că este bucuros că elevii săi vor să-și depășească limitele: "Mă bucur că ei își pun targete foarte înalte, pentru că vor să-și depășească limitele ceea ce arată forța acestui grup. Am încredere în băieți și sper să-și îndeplinească visul."
În final, selecționerul a recunoscut că a conturat deja primul 11 pentru partida de mâine, dar are câteva îndoieli pe care trebuie să le rezolve până mâine, asta pentru că toți jucătorii sunt la un nivel bun și s-au antrenat exemplar, fiind astfel greu să aleagă titularii.

România la Euro u21

Fotbal
Grealish, cel mai scump englez din istorie! Topul celor mai costisitori fotbaliști din fiecare țară
12/08/2021 LA 09:45
Fotbal
Cine este noul selecționer al naționalei U21 a României! Anunțul FRF
09/08/2021 LA 08:31