Situație grea pentru naționala Ungariei, cu doar o zi înainte de startul turneului final al Campionatului European. Adversara României nu se va putea baza pe Patrick Demjen, liderul generației, anunță nemzetisport.hu.
Portarul de 23 de ani a fost depistat cu COVID-19, lucru total neașteptat în contextul în care el fusese infectat cu virusul în februarie. Ulterior, a făcut 5 noi teste, toate negative și se părea că s-a vindecat. Doar că la ultimele analize făcute, Patrick Demjen a ieșit din nou pozitiv. Cazul e destul de ciudat, în contextul în care, dacă s-ar fi produs vindecarea, ar fi trebuit să dobândească anticorpi, iar șansele să fie din nou infectat ar fi scăzut exponențial.
"Am cerut și opinia unui virusolog. Sunt căpitanul naționalei, acesta era visul meu, îmi doresc mult să mă întorc alături de colegi", a spus portarul lui Zalaegerszeg, care a rămas în Budapesta, în speranța că se va dovedi că rezultatul testului a fost unul eronat și că s-ar putea reîntoarce în lotul lui Zoltan Gera.
U-21 Euro
Selecţionerul maghiarilor ştie unde a pierdut cu România. Singurul român pe care l-a remarcat
27/03/2021 LA 20:58

România la Euro U21 | Demjen crede că rezultatul pozitiv e eronat

Demjen crede cu adevărat că testul a arătat un rezultat fals pozitiv, iar în sprijinul ipotezei a adus argumentul faptului că se simte bine. În urmă cu o lună, când a fost depistat pozitiv la coronavirus, starea lui de sănătate a fost una precară.
"În acea perioadă m-a durut capul toată ziua, am avut febră și am tușit. Acum nu am nimic. Am făcut o serie de teste ulterior și toate, exceptându-l pe ultimul, au fost negative", a mai spus goalkeeperul.
În absența lui Patrick Demjen, selecționerul Ungariei se va baza pe Balazs Bese (Budafok) și Peter Kovacs (Budaors) pentru a alege titularul între buturile maghiarilor.
Ungaria debutează miercuri la Euro U21, contra Germaniei, campioana europeană din 2017 și finalista din urmă cu doi ani. Sâmbătă, pentru maghiari urmează duelul cu România, de la ora 19:00.
U-21 Euro
România - Ungaria 2-1 Euro U21 | Ce scriu maghiarii după "înfrângerea dureroasă" şi pe cine dau vina
27/03/2021 LA 19:33
Fotbal
Selecţionerul Germaniei, mesaj categoric pentru unguri: "N-am nevoie de google să ştiu cu cine joc"
24/03/2021 LA 12:26