Ungaria găzduieşte turneul final al Euro U21, alături de Slovenia, iar maghiarii sperau să facă o figură frumoasă. Dincolo de faptul că pleacă având ultima şansă într-o grupă cu Germania, Olanda şi România, vecinii de la Vest sunt urmăriţi de ghinion. Mai mulţi jucători de bază sunt accidentaţi, ultimul intrat pe această listă fiind căpitanul echipei, Patrick Demjen, care are COVID-19.
Întrebat pe această temă, selecţionerul Germaniei, Stefan Kuntz a refuzat să intre în jocul jurnaliştilor maghiari. A explicat că îi ştie foarte bine pe fotbaliştii lui Gera şi că absenţele nu îi va determina pe nemţi să îi ia de sus pe adversari.
"În ciuda absenţelor numeroase din lotul Ungariei, nu voi avea nevoie de Google pentru a şti cine sunt jucătorii. Am un staff bine informat, care analizează jocul și fotbalul adversarilor. Am toate informațiile de care am nevoie pentru a fi pregătiţi. Jucăm cu maghiarii pentru prima dată, dar în același timp vrem să ne concentrăm asupra noastră în loc de adversar. Suntem pregătiți pentru Campionatul European, obiectivul nostru este să venim din nou în Ungaria la sfârșitul lunii mai, pentru că asta ar însemna că am avansat din grupe", a spus Stefan Kuntz, potrivit nemzetisport.hu.
La Liga
Barca, cu ochii pe unul dintre tinerii din lotul Germaniei! Ce nu sunt dispuși să accepte catalanii
21/11/2022 LA 08:59

Germania atacă Euro U21 cu Moukoko

Ca şi România, nemţii vin cu un lot mult schimbat faţă de acum 4 ani, când jucau finala competiţiei după ce treceau în penultimul act de tricolori. Mai mult, Kuntz a chemat în premieră câţiva jucători pentru Euro U21, dar nu îşi face grijă că aceştia vor simţi presiunea. L-a dat exemplu pe Moukoko, care, la 16 ani, are un tupeu fantastic în joc.
"În calitate de antrenor, vreau să creez un mediu în care toţi să se simtă bine și, dacă joacă, să arate de ce sunt în stare. Evident, cei care sunt selectaţi pentru prima dată sunt puțin mai reținuți decât colegii lor. De aceea le-am cerut celor cu experienţă să-i ajute să se integreze. Dar vă pot spune că, dacă mă uit la Youssoufa Moukoku, am sentimentul că nu avem de ce să ne îngrijorăm pentru cei cu mai puţină experienţă", a mai spus selecţionerul Germaniei.
Puștiul de doar 16 ani are deja 14 selecții pentru echipa mare a formației care în sferturile Ligii Campionilor va da piept cu Manchester City, și a înscris trei goluri. El este cel mai tânăr jucător prezent la turneul final din Ungaria și Slovenia, dar calitățile avute sunt incontestabile.
Moukoko a fost un puști fenomen, marcând 196 de goluri în doar 124 de meciuri pentru echipele U15, U17 și U19 ale Borussiei Dortmund! Crescut de St. Pauli, Moukoko l-a impresionat pe fostul antrenor al lui Dortmund, Favre, care l-a luat încă de vara trecută în pregătire la lotul primei echipe. Moukoko i-a impresionat pe jucătorii echipei mari, iar Erling Haaland a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa.
"Este mult mai bun decât eram eu la vârsta lui. El se antrenează la Borussia Dortmund și ține pasul cu noi. Eu eram la clubul care m-a crescut, Bryne FK, când aveam 15-16 ani. Nu există grad de comparație. Dar nu e ușor să fii atât de bun. Presiunea poate să fie mare. Nu am văzut niciodată un copil de vârsta lui atât de bun", spunea Haaland în 2020.
După patida cu Ungaria, de azi, pe nemţi îi aşteaptă derbyul grupei, cu Olanda (sâmbătă), pentru ca la mijlocul săptămânii viitoare să întâlnească România, în ceea ce sperăm să fie un meci decisiv pentru noi pentru calificarea în semifinalele competiţiei.
Bundesliga
Barcelona, super-înlocuitor pentru Lewandowski! Atacantul de 17 ani are un sezon de vis
06/11/2022 LA 10:40
Premier League
Liverpool, favorită în cursa pentru unul dintre starurile de la Dortmund, în dauna lui Real și PSG
23/10/2022 LA 15:15