Dacă înaintea meciurilor din această lună șansele României de a ajunge în urna a 2-a pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022 erau doar teoretice, astrele par să se fi aliniat pentru prima reprezentativă.
Rezultatele contracandidatelor au fost foarte slabe, iar victoria noastră contra Belarusului și cele 3 puncte ipotetice la "masa verde" contra Norvegiei aduc formația lui Rădoi foarte aproape de poziția 20-a în clasamentul FIFA (dintre echipele din Europa), ultima care asigură prezența în urna a 2-a la tragerea la sorți.
Conform gsp.ro, înaintea meciurilor de aseară România era pe poziția a 22-a în clasamentul la zi, dar rezultatele din celelalte meciuri ne-au fost extrem de favorabile. Cele 2 echipe pe care trebuia să le depășim erau Irlanda și Rusia. Britanicii nu trebuiau să obțină mai mult de 3 puncte din meciurile cu Țara Galilor și Bulgaria, dar înfrângerea de aseară contra galezilor (0-1) face acum imposibil acest lucru. O victorie a noastră în Irlanda de Nord ne-ar situa peste irlandezi, chiar dacă aceștia vor învinge Bulgaria în ultimul meci din acest an.
Ligue 1
Dovada clară că Mbappe va pleca de la PSG! Decizia de ultimă oră luată de conducerea parizienilor
ACUM 9 MINUTE

România ar putea fi în urna a 2-a valorică la tragerea la sorții a grupelor preliminare pentru CM din Qatar

În aceste condiții, România trebuie să mai depășească doar Rusia. Slavii au pierdut aseară în fața Turciei, scor 3-2, și vor juca ultimul meci din Liga Națiunilor în deplasare, contra Serbiei.
Tot ce trebuie să se întâmple pentru ca România să fie în urna a 2-a la tragerea la sorți a preliminariilor mondialului qatarez este ca "tricolorii" să obțină un rezultat mai bun la Belfast, decât rușii la Belgrad. Astfel, dacă România va învinge în Irlanda de Nord, iar rușii nu bat în Serbia, echipa noastră va fi a 20-a formație europeană în clasamentul FIFA și va fi în urna a 2-a. Acest lucru este posibil și cu un rezulatat de egalitate al "tricolorilor", dar în acest caz Rusia trebuie să piardă contra Serbiei.
Ținând cont de forma extrem de slabă arătată de formația lui Stanislav Cherchesov (5 meciuri consecutive fără victorie), șansele noastre sunt reale.
Situația s-ar putea complica însă dacă UEFA va decide ca România să nu câștige la "masa verde" contra Norvegiei. În aceste condiții, rezultatul acestui meci va fi decis prin tragere la sorți, iar România are nevoie de șansă. Dacă sorții vor declara România câștigătoare, atunci situația explicată până acum nu s-ar schimba cu nimic, dar dacă vom pierde, șansele de a mai depăși Rusia vor fi anihilate total.
În cazul în care sorții vor decide un meci egal între România și Norvegia, reprezentativa noastră are în continuare șanse, dar este obligatoriu ca formația lui Mirel Rădoi să câștige în Irlanda de Nord, iar Rusia să piardă meciul contra Serbiei.
Calculele sunt destul de complicate, iar decizia UEFA în cazul meciului România-Norvegia va câtări foarte mult. Chiar și așa, sperăm până în ultima clipă că vom putea fi în urna a 2-a la tragerea la sorți, care va avea loc pe 7 decembrie, la Zurich.
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
ACUM 35 MINUTE
Premier League
Imaginația englezilor a depășit orice limită! Cum s-ar ajunge la un play-off între City și Liverpool
ACUM 44 MINUTE