Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ovidiu Burcă, apel la răbdare pentru suporterii dinamoviști: "Știam că lucrurile sunt foarte grave"

Romeo Ene

Publicat 29/08/2022 la 17:40 GMT+3

Dinamo are un start slab de sezon în liga secundă sub comanda lui Ovidiu Burcă, însă tânărul antrenor îndeamnă la răbdare, ținând cont de situația prin care au trecut "câinii" în ultimii ani.

Ovidiu Burcă, Sursă Foto: Digi Sport

Credit imagine: Eurosport

Deși obiectivul anunțat de conducerea dinamoviștilor la începutul sezonului a fost revenirea în Liga 1, echipa merge din înfrângere în înfrângere, iar la ultima partidă de pe teren propriu cu Unirea Dej, suporterii și-au manifestat nemulțumirea în legătură cu rezultatele nefaste.
Tehnicianul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a vorbit despre aceste aspecte, fiind convins că va reuși să readucă echipa în elita fotbalului românesc, dar acest lucru necesită timp. El a cerut răbdare, ținând cont de faptul că au venit foarte mulți jucători, iar timpul nu este de partea sa.
CITEȘTE ȘI:

Burcă cere timp pentru a rezolva situația de la Dinamo

Burcă s-a remarcat printr-un monolog de 15 minute în care a vorbit pe larg despre problemele de la Dinamo, încercând să explice cum vede redresarea clubului pe care îl antrenează pe termen lung: "Nu maschez, nu sunt în cel mai fericit moment, dar nici într-o zonă de tragic. Am știut că nu va fi ușor. Sunt conștient că redresarea necesită timp. Ne-ar fi fost de mare rezultat acest rezultat. Ne-ar fi dat speranțe nouă și suporterilor. Lucrurile nu erau deloc în regulă, iar din punct de vedere al organizării am venit într-un moment dificil. De la momentul ăla până acum cred că am schimbat destul de multe lucruri. E un proces greu. În ultimii ani, lucrurile nu au fost în regulă, iar totul a culminat cu retrogradarea.
E un proiect la care m-am înhămat. Știam că lucrurile sunt foarte grave, dar a fost un moment în care am tărăgănat decizia. Am vrut să mă asigur de niște lucruri. Am încercat să cer niște garanții legate de buna desfășurare a lucrurilor și de un lot. Oamenii vor rezultate, așa sunt obișnuiți. Am reușit să schimbăm multe lucruri, dar la nivel de rezultate suferim. Abordarea trebuie să fie diferită. Trebuie să reinstaurăm un climat de maximă exigență și performanță. Trebuie să construim o echipă în adevăratul sens. Cei care au venit în ultimii ani au adus mulți jucători, au fost multe schimbări.
Nu putem face performanță în două săptămâni. Trebuie să reinstaurăm spiritul care era la Dinamo. Fără exigențele sportului nu poți avea pretenții. Trebuie să construim o echipă capabilă să se bată meci de meci. E foarte greu să joci în tricoul lui Dinamo. Retrogradarea trebuie să fie un moment zero. Trebuie să instaurăm un nivel de profesionalism, să educăm jucătorii. Sunt mulți tineri care nu știu ce înseamnă profesionalism", a spus antrenorul lui Dinamo, conform digisport.ro.
După cele 3 înfrângeri suferite după victoria cu 1-0 în fața celor de la Progresul Spartac, Dinamo se află pe locul 17 în clasamentul Ligii 2, având 3 puncte și un golaveraj negativ, 4-8.
Pentru echipa lui Ovidiu Burcă urmează un meci în deplasare cu Concordia Chiajna, apoi derby-ul cu CSA Steaua.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo