Eurosport

Bogdan Andone, noul antrenor de la Astra. Îi ia locul lui Dan Alexa

Bogdan Andone, noul antrenor de la Astra. Îi ia locul lui Dan Alexa

09/10/2019 la 13:43Actualizare 09/10/2019 la 14:13

Astra își schimbă antrenorul după doar 12 partide. Dan Alexa va fi înlocuit cu Bogdan Andone, cel care a pregătit-o în primele partide pe FCSB. Lui i se va alătura Vasile Maftei.

Ioan Niculae, finanțator echipei Astra Giurgiu, a anunțat că noul antrenor al formației sale este Bogdan Andone (44 de ani). Fostul tehnician de la FCSB îl va înlocui pe Dan Alexa.

"Le aflați repede, pentru că abia a plecat Bogdan Andone de la mine din birou. Așa este, ne-am înțeles cu el și de azi este noul antrenor al Astrei. Am avut, într-adevăr, mai multe variante pe care le-am luat în calcul, dar am decis că el este cel mai potrivit să antreze Astra în acest moment", a spus Ioan Niculae, pentru ProSport.

După 12 etape scurse din Liga 1, cu Dan Alexa la conducere, Astra Giurgiu ocupă locul șapte, cu 16 puncte acumulate. "Dacă patronul doreşte să ne despărţim, nicio problemă! Nu știu ce discuții au fost, puțin m-a interesat, cu siguranță au fost ceva discuții, dar mai bine vorbiți cu domnul Niculae" spunea Dan Alexa după ultima partidă de campionat, 0-0 cu Hermannstadt.

Andone a rezistat doar 7 meciuri la FCSB

Bogdan Andone a fost secundul lui Mihai Teja la FCSB în sezonul trecut, iar în startul acestei stagiuni a ocupat funcția de principal la echipa patronată de Gigi Becali. Nemulțumit de implicarea lui Becali la echipă, Andone și-a dat demisia după eșecul cu Alașkert din preliminariile Europa League, iar de atunci a fost liber de contract.

Doar 7 partide a fost Andone pe banca vicecampioanei României în startul acestui sezon. El a obținut 4 victorii și un egal, suferind 2 înfrângeri în ultimele 2 partide: 0-2 cu FC Botoșani și 2-3 cu Alashkert.

Alături de Bogdan Andone la Astra vor pregăti echipa Vasile Maftei și Octavian Chihaia, din postura de antrenori secunzi.