Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce riscă o echipă din Liga 1 dacă va înregistra un caz pozitiv de coronavirus. Anunțul LPF

Irina Aldea

Publicat 10/06/2020 la 14:11 GMT+3

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a spus ce se va întâmpla (dacă) o echipă din Liga 1 va înregistra un caz pozitiv de coronavirus.

Liga 1

Credit imagine: Eurosport

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, miercuri, că Liga I nu se va opri dacă o echipă înregistrează un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, după reluarea competiţiei. Ştefan spune, de asemenea, că se va încerca iniţial reprogramarea meciului pe care echipa în cauza urmează să-l desfăşoare şi, dacă nu va fi posibil, va pierde la masa verde, cu 0-3.
"Avem proceduri legale care spun că în momentul în care ai un test pozitiv, un posibil caz de Covid-19, trebuie să-l izolezi pe cel care a fost testat pozitiv şi pe toţi contacţii, se lansează imediat o anchetă epidemiologică, în care se stabilesc toate persoanele care au intrat în contact cu cel infectat. Echipa respectivă va trebui să fie supusă anchetei epidemiologice. Până când se va finaliza ancheta, e clar că nu va putea fi programată echipa respectivă. Încercăm să găsim date pentru reprogramare şi a doua soluţie, din păcate, e pierderea meciului cu 3-0, în temeiul dispoziţiilor regulamentare. Sub nicio formă un caz pozitiv nu întrerupe competiţia în Liga I", a declarat Ştefan, la ProX.

Ce spune Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe

"Eu cred că cu toţii ne-am făcut lecţiile, ei au asumat foarte bine şi au respectat indicaţiile noastre, transformate în acele ordine de ministru. Mâine vom avea chiar o întâlnire cu premierul pentru a da practic start acestei competiţii şi aşteptările noastre de la fotbal, pentru că ei sunt prima competiţie profesionistă care şi-a propus reluarea, sunt mari. Sunt un exemplu public pentru toţi ceilalţi care vor porni competiţiile sportive şi avem încredere că vor desfăşura această competiţie respectând acele reguli şi neavând niciun eveniment nefericit.
Sper ca toate meciurile să fi un exemplu public de protejare a sănătăţii publice. Ştiu că există o imensă aşteptare publică pentru spectatori, dar împreună cu FRF şi LPF am socotit că e mai bine, cel puţin în faza incipientă, să pornim competiţia fără spectatori. Toate campionatele din ţările occidentale au făcut acest lucru, nu e neapărat un argument, pentru că evoluţia epidemiologică diferă de la o ţară la alta, în schimb e bine ca să protejăm sănătatea tuturor participanţilor şi să-i ferim de orice posibilitate de a contracta virusul, care, vedeţi în cifre, este încă prezent în societate", a declarat Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, la Digi 24.
Liga I se reia vineri, 12 iunie, de la ora 20.00, cu meciul CS Universitatea Craiova - FC Botoşani, din etapa a III-a a play-off-ului. În campionatul Ligii I mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out. Liga I este întreruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo