Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu vrea să revină în Liga 1! Recordul unic din fotbalul românesc la care visează

Cosmin Cioboata

Publicat 11/03/2021 la 15:13 GMT+2

Dan Petrescu (53 de ani) și-a încheiat scurta aventură din Turcia, la Kayserispor, și este pregătit de revenirea în fotbalul românesc. "Bursucul" a dezvăluit că își dorește să ajungă la o echipă de top din Liga 1, alături de care să poată câștiga titlul și să stabilească un record unic.

Dan Petrescu, fostul antrenor al lui CFR Cluj

Credit imagine: Eurosport

Dan Petrescu s-a despărțit de CFR Cluj toamna trecută și, după o vacanță de numai o lună și jumătate, a semnat cu Kayserispor. Tehnicianul român avea planuri mari la formația turcă, însă a rezistat numai 8 meciuri.
Kayserispor a anunțat despărțirea de Dan Petrescu din cauza unor motive familiale ale antrenorului de 53 de ani.
Acum, Dan Petrescu se află fără angajament, dar recunoaște că "nu a luat pauză de la meciuri". Într-un interviu oferit pentru sport.ro, "Bursucul" a dezvăluit că își dorește să revină în Liga 1, acolo unde a cucerit 4 titluri de campion: 1 cu Unirea Urziceni (2009) și 3 cu CFR Cluj ( 2018, 2019, 2020).

Dan Petrescu vrea să revină în Liga 1: "Trebuie să-mi potolesc 'foamea'!"

Petrescu visează să devină campion al României cu 3 echipe diferite, record unic în istoria fotbalului nostru:
"Eu nu le am pe astea cu jucatul frumos, mie îmi plac echipele care câștigă. Nu am făcut pauză de la meciuri, e imposibil să fac asta. N-am cum să mă hrănesc, trebuie să-mi potolesc 'foamea' cumva.
Vreau să mă întorc în antrenorat, dar vreau să mă bat sus, nu vreau la retrogradare. Mi-aș dori foarte mult să fiu singurul antrenor care câștigă campionatul cu trei echipe diferite", a spus Dan Petrescu, pentru sport.ro.

FC Voluntari visează să-l aducă pe Dan Petrescu pe bancă

După ce s-a despărțit de Kayserispor, Dan Petrescu a declarat că nu va mai antrena până în vară din cauza unor probleme personale. La finalul acestui sezon însă, "Bursucul" ar putea reveni în Liga 1.
Potrivit Antena Sport, FC Voluntari este gata să-i ofere un contract pe 2 ani lui Dan Petrescu. Clubul ilfovean are planuri mari pe viitor și e gata să-i de-a mână liberă lui Dan Petrescu, în speranța că acesta va reuși să repete și la Voluntari performanțele obținute cu Unirea Urziceni sau cu CFR Cluj.
Sursa citată notează că Dan Petrescu solicită un salariu uriaș pentru fotbalul românesc: 50.000 de euro/lună.
De-a lungul carierei, Dan Petrescu le-a mai antrenat în România pe Sportul Studențesc, Rapid și ASA Târgu Mureș. Pe lângă cele 4 titluri cucerite în Liga 1, tehnicianul de 53 de ani are în palmares și o Supercupă a României, la cârma lui ASA Târgu Mureș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo