După mulți ani în care FCSB nu a fost susținută de suporteri, partida cu Dinamo a reprezentat revenirea Peluzei Nord lângă vicecampioană. A rezultat un spectacol destul de frumos în tribune, chiar dacă mulți iresponsabili au considerat din nou că stadionul reprezintă cadrul în care își pot elibera frustrările. Așa s-a întâmplat după golul lui Popa, când partida a fost întreruptă minute bune, ca urmare a faptului că pe teren au fost aruncate obiecte.
Imagini de la derbyul Dinamo - FCSB

Slideshow

Dinamo - FCSB, derby în tribune

17 imagini

Romanian Liga I
Fanii lui Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor
19/05/2022 LA 12:10
În privința partidei propriu-zise, Dinamo a arătat din nou că determinarea e suficientă pentru a compensa diferența de valoare față de FCSB, formație care, cel puțin pe hârtie, dispune de jucători ceva mai valoroși.

Accidentare pentru Perovic în Dinamo - FCSB

Andrei Sin a deschis scorul pentru formația din Ștefan cel Mare, în minutul 37, pentru ca după doar câteva minute să asistăm la un incident pe care îl vrem uitat cât mai repede. Concret, minutul 44, Iulian Cristea a avut o intervenție nefericită la Slavko Perovic. Fundașul vicecampioanei l-a lovit cu piciorul în figură pe atacantul din Ștefan cel Mare.
Acesta a căzut ca secerat, iar imediat fotbaliștii au înțeles că e vorba de o accidentare gravă. Bălgrădean și Planic s-au dus imediat să vadă care e starea adversarului.
Intervenția nu a fost cu intenție, motiv pentru care Horațiu Feșnic a decis să îi arate jucătorului roș-albaștrilor doar galben, inițial. După ce a văzut cât de gravă e accidentarea, centralul i-a acordat fostului jucător de la Gaz Metan cartonașul roșu.
Perovic a fost dus imediat în ambulanță, în locul lui intrând Popa. Fundașul lui Dinamo a părut inert după lovitura primită și a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare. Din fericire, veștile din tabăra roș-albă sunt bune, fotbalistul fiind în afara oricărui pericol.

FCSB a reușit să revină în meci, dar Dinamo a fost mai puternică

Cu un om mai puțin, oaspeții au reușit egalarea, în prelungirile primei reprize, după un penalty dictat la intervenția lui Filip asupra lui Planic. Florin Tănase a transformat lovitura de la 11 metri și restabilit egalitatea.
La cabine, Bogdan Vintilă probabil a dat semnalul retragerii, FCSB interpretând o partitură mult mai defensivă, mizând pe contra-atac.
În aceste condiții, trupa lui Uhrin a pus presiune constantă pe poarta lui Bălgrădean și în cele din urmă Valentin Lazăr a înscris după centrarea lui Deian Sorescu.
Chiar dacă pe final vicecampioana a reușit să aibă mai mult posesia, în niciun moment nu s-a mai pus problema învingătoarei. Dinamo reușește o victorie în fața rivalei după 6 meciuri, dar din păcate va continua sezonul în play-out, independet de rezultatul ultimei etape din sezonul regulat.
De partea cealaltă, FCSB a arătat încă o dată că nici în acest sezon nu are un joc care să o recomande la titlu, chiar dacă partida a fost influențată decisiv de intervenția nefericită a lui Cristea, din finalul primei reprize. Roș-albaștrii rămân pe trei, la 6 puncte distanță de CFR și la 3 de Craiova. Vicecampioana a reușit o singură victorie în patru partide jucate în 2020.
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
17/05/2022 LA 15:53
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan va pleca de la Dinamo la finalul sezonului! Se știe deja cine va fi președinte
17/05/2022 LA 12:26