Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo, pe punctul de a pierde unul dintre cei mai importanţi jucători: "Sunt datorii"

Nicu Savin

Publicat 01/06/2021 la 16:08 GMT+3

Dinamo a reuşit să evite retrogradarea în ceea cea s-a dovedit a fi cel mai dificil sezon din istorie, dar problemele ’’câinilor’’ nu se opresc aici.

Dinamo, Puljic, Montini

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Romeo Ene
După plecările lui Bejan şi Albentosa, Dinamo se poate despărţi şi de Ante Puljic, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din angrenajul echipei.
Într-un interviu acordat pentru GSP, croatul a vorbit despre problemele de la echipă, despre micşorarea salariilor, afirmând că nu crede că mai poate continua în astfel de condiţii. De altfel, în cazul în care Puljic o va părăsi pe Dinamo, atunci toţi cei 3 fundaşi centrali care au dus greul în sezonul trecut nu se vor mai afla la echipă la startul noului campionat.

Puljic, pe picior de plecare de la Dinamo

Fundaşul a precizat că va veni la reunirea de pe 15 iunie, însă ulterior nu ştie care va fi viitorul său. Acesta a abordat şi problema banilor de la Dinamo, după ce suporterii au făcut şi fac în continuare eforturi foarte mari pentru salvarea clubului: "Da, voi fi la reunire, pe 15 iunie, am contract. Apoi? Nu știu. Chiar nu știu! Sunt datorii către jucători, 2-3 luni, 6 luni la alții. N-am primit hârtie, dar voi veni să văd care este situația. Am ceva informații că se va discuta despre micșorarea salariilor, deja sunt foarte obosit de aceste negocieri.
În ianuarie am acceptat ceva, nu doar eu, vreo 8-10 jucători, despre contracte, despre tăierea salariilor, dar tot sunt datorii. Ni s-a spus că vor fi achitate la timp, însă nu au fost, pentru că a trebuit să se dea bani pentru club. Înțeleg, însă situația e delicată pentru noi.
Nu știu, chiar nu știu dacă va fi cineva care să accepte noile condiții. Nu știu dacă voi accepta să continuu, nu cred. Nu este o situație bună. Îți zic că-ți taie salariul, apoi nu-ți dau nici banii ăia. Te simți ciudat. Nu e bine. Nu pot spune ceva rău despre DDB, din contră oamenii fac orice ca să rezolve situația. Dar nu poți rezista așa, să colectezi bani. A trecut euforia, nu poți trăi doar din ea! Nu vorbesc doar despre mine, toți trăim o stare de confuzie. Parcă ne învârtim în cerc. Încerci ceva, iese bine, dar știi că va veni un moment când va fi vorba de bani și se duce totul în prăpastie.", a declarat Puljic într-un interviu pentru GSP.
De altfel, Puljic a mărturisit că nu regretă faptul că a ales-o pe Dinamo în detrimentul FCSB, deşi la vremea respectivă primise o ofertă şi din partea rivalei dinamoviştilor: "Nu regret. Așa a fost să fie. Am trăit momente frumoase la Dinamo, prefer să rămân cu amintirile bune. Eu am vrut la Dinamo, nu la FCSB, am acceptat salariu mai mic, dar așa am simțit eu, a fost decizia mea."
Mario Nicolae, directorul sportiv al lui Dinamo, a anunţat că plafonul salarial va fi micşorat undeva la 5000 de euro pe lună, iar Puljic crede că doar modelul Viitorului a funcţionat, care utiliza jucători din propria academie, iar într-o echipă cu mai mulţi jucători străini, dacă salariile nu sunt achitate la timp, nu se poate face performanţă: "OK, cei de la Viitorul au făcut performanță cu bani puțini, toată lumea i-a lăudat. Dar au fost jucători cu salarii mici de la început, crescuți în academia lor. Însă, de exemplu, dacă-i promiți unui jucător 8.000 de euro sau 10.000 de euro pe lună, timp de un an, și nici nu-i dai cât ai zis, apoi îi spui că-i plătești doar 3.000 de euro pe lună, însă nu știi când îi virezi, cum vrei să-l păstrezi?!"
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo