Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo va avea stadion nou! Cum arată schița arenei și ce spune ministrul Vela despre proiect

Irina Aldea

Publicat 17/12/2020 la 17:58 GMT+2

Pregătirile pentru noul stadion din Ștefan cel Mare prind contur. Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că au fost intensificate demersurile pentru construirea Stadionului Dinamo.

Dinamo - stadio nou

Credit imagine: facebook

CS Dinamo a susținut joi o conferință de presă, la care au participat Ionel Dănciulescu și Marcel Vela, ministrul de Interne, pentru a prezenta noua Academie a clubului alb-roșu. Alături de Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, aceștia au vorbit și despre noul stadion al lui Dinamo, proiect care a prins tot mai mult contur în ultima vreme. Cei doi au dat asigurări că formația alb-roșie va avea o nouă arenă și a fost prezentată o primă schiță a stadionului, care va fi construit în locul velodromului.
Dinamo - stadio nou
"Am intensificat demersurile pentru finalizarea acestui proiect. Avem această schiță pe care am primit-o de la CNI. S-a alipit terenul din zona Velodromului. Bucata de teren aferentă dezmembrării o vom înainta către CNI. Soluția finală este adaptarea stadionului pe bucata de teren înaintată, iar atunci ne vor ieși cu exactitate cotațiile, forma și toate aspectele. Proiectul se desfășoară cu o viteză alarmantă. Facem toate demersurile și stadionul va fi realizat", a spus Ionuț Popa, președintele CS Dinamo

Noul stadion al lui Dinamo, un proiect susținut

"Stadionul nou e dedicat echipei de seniori, care are o altă componentă juridică, o altă structură. Nu ține de MAI. Actualul stadion va fi folosit de celelalte echipe și de această Academie", a spus și ministrul de Interne, Marcel Vela.
Conform Companiei Naționale de Investiții, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro. Arena ar urma să aibă în jur de 33.000 de locuri. Stadionul Dinamo are acum o capacitate de 15.032 de locuri. Actualul stadion al "câinilor" a fost inaugurat în 1952 și renovat o singură dată, în 2007.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo