Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo - Viitorul 0-5. Seară de coșmar pentru trupa lui Gane! "Câinii", învinși fără drept de apel

Cosmin Cioboata

Actualizat 26/02/2021 la 22:41 GMT+2

Dinamo a fost învinsă fără drept de apel de Viitorul Constanța în "Ștefan cel Mare", scor 0-5, în etapa a 25-a din Liga 1.

Dinamo - Viitorul 0-5

Credit imagine: Eurosport

Situația de la Dinamo continuă să fie tragică. Trupa lui Ionel Gane a ajuns la 5 meciuri fără victorie în campionat (4 înfrângeri și o remiză). "Câinii" au pierdut categoric duelul cu Viitorul Constanța, scor 0-5, în runda cu numărul 25, și au coborât pe locul 13.
Dinamo nu s-a regăsit deloc în partida din "Ștefan cel Mare", în fața echipei pregătite de Mircea Rednic, fostul mare jucător și antrenor al "alb-roșiilor".

Dinamo - Viitorul 0-5. Seară de coșmar pentru trupa lui Ionel Gane

Formația constănțeană a deschis scorul după numai 4 minute, după o gafă în apărarea lui Dinamo. Ehmann a încercat să degajeze, dar mingea l-a lovit pe Matei și a ricoșat norocos la Jo Santos. Atacantul oaspeților a profitat de "cadou" și a finalizat cu un șut la colțul lung, de la marginea careului.
Debutul complicat de meci a continuat pentru trupa lui Gane. În minutul 15, Fabbrini l-a faultat în careu pe același Jo Santos, iar arbitrul Adrian Cojocaru a dictat penalty. George Ganea și-a asumat responsabilitatea și a înscris de la 11 metri, cu un șut lângă bara din dreapta lui Eșanu.
Jo Santos a trimis din nou în plasă în minutul 27, dar golul a fost anulat pentru un fault comis asupra lui Artean.
Prima mare ocazie a lui Dinamo a avut loc abia în minutul 39. Anton a executat o lovitură liberă cu pământul, dar mingea a fost reținută fără emoții de Cojocaru.

Dinamo - Viitorul 0-5. "Câinii", fără idei în meciul din "Ștefan cel Mare"

Viitorul a completat o primă repriză de vis în minutul 44, după o fază de excepție. Elevii lui Rednic au scăpat pe contraatac, în prim-plan cu Ganea. Marcatorul golului secund a fost lansat spre poarta lui Dinamo, a evitat doi adversari și a centrat în careu. Acolo l-a găsit pe Ciobanu, care a preluat elegant, păcălindu-și adversarul, și a finalizat cu un șut violent la colțul scurt.
Dinamo putea reduce din diferență în minutul 66, dar Cojocaru a intervenit din fața lui Stere, găsit în careu cu o centrare expediată de Gueye. Jucătorii lui Gane n-au reușit să "spargă" defensiva compactă a constănțenilor, motiv pentru care și-au încercat norocul cu șuturi de la distanță, însă fără succes.
Din păcate pentru Dinamo, "recitalul" Viitorului a continuat și în partea a doua. Proaspăt introdus pe teren, Tsomou a înscris cu o lovitură de cap în minutul 79, după un corner expediat de Pitu.
Un minut mai târziu, Ciobanu a prins un șut splendid de la 16 metri, cu efect, exact lângă bară, și și-a trecut în cont "dubla". A fost golul care a stabilit scorul final în "Ștefan cel Mare": 5-0 pentru Viitorul. De notat că este cea mai clară victorie a constănțenilor pe terenul lui Dinamo.
În același timp, este numai a doua oară în istorie când Dinamo pierde cu 5-0 pe teren propriu. Prima oară s-a întâmplat în 1986, într-o partidă cu Sportul Studențesc.

Cele mai usturătoare înfrângeri din istoria lui Dinamo:

  • 9 iunie 1968: U Cluj-Dinamo 5-0
  • 31 mai 1986: Dinamo-Sportul 0-5
  • 4 aprilie 1998: Steaua-Dinamo 5-0
  • 6 decembrie 2014: Astra-Dinamo 6-1
  • 15 iulie 2019: Viitorul-Dinamo 5-0
În urma înfrângerii usturătoare din această seară, Dinamo a coborât pe locul 13 în Liga 1, la 10 puncte deasupra ultimului loc și la 9 sub zona playoff-ului. De cealaltă parte, Viitorul a urcat pe poziția a 10-a, la 7 puncte depărtare de primele 6 locuri care asigură prezența în playoff.
program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo